Doplňky

Tuto kabelku budou na podzim nosit všichni

Když kultovní italská značka představuje nový doplněk, a u kabelek to platí dvojnásob, je dopředu jasné, že novinka ovládne přinejmenším street style na nejbližším fashion weeku, stránky časopisů a samozřejmě se přežene jako vlna tsunami sociálními sítěmi. Přesně to čekáme i nyní. 
Foto: Gucci
Kabelka GG Milano z kolekce podzim - zima 2024/2025, GUCCI
Podlouhlý tvar, kovové ucho na nošení v ruce, nadýchaná textura. Sabato De Sarno, kreativní ředitel módního domu Gucci, na poslední přehlídce na milánském fashion weeku v rámci premiéry kolekce podzim – zima 2024/2025 představil vedle tolik diskutovaných kabátů a vínových kozaček nad kolena také novou kabelku. Respektive více kabelek, ovšem jeden tvar by vás měl zajímat už teď. Jmenuje se GG Milano a jak už její název napovídá, jde o poctu italské módní metropoli. 
De Sarno se inspiroval pulzujícím městem a zároveň archivem značky, která začínala coby malý obchod s koženými doplňky, zavazadly a taškami. Gucci se novinkou snaží o rozšíření portfolia kabelek, které se mohou pyšnit přívlastkem ikonická, aniž by toto slovo působilo nabubřele a přehnaně jako u spousty jiných. V GG Milano, která v první vlně přichází ve třech variantách (hladká, s prošívaným monogramem GG nebo asymetrickými, tekoucími svislými proužky), můžete vidět kousek z GG Marmont. Tato kabelka z roku 2016 se okamžitě stala fenoménem a jen těžko byste našli celebritu nebo módního nadšence, kterému by chyběla v šatníku. I ona odkazuje na historii značky – tehdejší kreativní ředitel Alessandro Michele se inspiroval kovovou sponou ze 70. let. 
Kabelku GG Milano ukázal Sabato De Sarno v černé, bílé, růžové, neonově žluté, blankytné a samozřejmě také v unikátním odstínu vínové, která ho doprovází od první přehlídky Ancora. Jelikož si designér během velmi krátké chvilky stihl vybudovat velmi silnou základnu skalních fanoušků, je jasné, že nejpozději v září (v případě celebrit ještě dříve) uvidíme novou kabelku všude. Překoná popularitu Marmont, Jackie, Horsebit 1955 a Diany? Uvidíme, je to i na vás, jestli jejímu kouzlu propadnete taky. My si už děláme seznam přání, na kterém GG Milano nesmí chybět.