Trendy

Samba tenisky: Vidíte je všude a už vás omrzely? Tyhle můžete nosit místo nich

Jeden by až řekl, že dnes už ani neexistují jiné stylish sneakers než samby. Opak je ale pravdou. Zkuste vykročit ze své komfortní Samba zóny. 
Foto: Getty images
Adidas Velosamba: Tyhle tenisky se, pravda, od samb příliš neliší, přesto jsou osvěžením, alespoň díky inovativním prvkům. Adidas Velosamba ale vznikly původně jako cyklistická obuv, proto mají speciálně zpevněnou stélku.   
Foto: Jeremy Moeller/Getty Images
Tugba Kement
New Balance RC30: Mají nízký profil a zkroucenou podrážku, která dodává botám dynamický vzhled. New Balance RC30 jsou inspirovány klasickými běžeckými modely z 60. a 70. let, zejména ikonickým modelem Trackster, který byl představen v roce 1960 jako první běžecká obuv značky. 
Foto: Streetstyleshooters/Getty Images
Maria Barteczko
Gola Elan: Tenisky Gola jsou méně známou alternativou. Legenda vintage stylu ale nabízí víc než jen historicky vypadající tvar. Dokonalé pohodlí lze vnímat jako bonus dokonale autentického a nadčasového designu. Původně známá jako Bozeat Boot Company, Gola se proslavila výrobou sportovní obuvi a oblečení a stala se populární zejména v 60. a 70. letech.
Foto: Instagram @golaclassics
Nike Killshot: Nike Killshot jsou tenisky inspirované původními nízkoprofilovými keckami. Model Killshot 2 je navíc aktualizován o svršek s prémiovými texturovanými kůžemi. Killshot byly uvedeny v roce 1979 původně jako tenisová obuv, ačkoli jejich univerzálnost je rychle dostala z kurtů i do ulic. Místo koženého však měly prodyšný síťovaný svršek.
Foto: James Devaney/GC Images
Shawn Mendes
Puma Super Team OG: Tenisky, které byly původně představeny v roce 1982, byly navrženy speciálně pro brankáře v házené. V roce 2020 byla tato klasická obuv znovu uvedena na trh s redesignem zachovávajícím prvky původního modelu. 
Foto: Gotham/GC Images
Emily Ratajkowski