Odebírejte novinky Vogue

Obálka aktuálního čísla
Vogue CS do schránky. Poštovné zdarma.
Napište, co hledáte
Make-up

Nejlepší řasenka sezony? Žádná!

Cindy Kerberová9. 10. 2024
Nový make-up trend, který rezonuje celou beauty scénou, překvapivě oslovuje všechny generace a celebrity známé svým dokonalým glamour líčením. Trik pro „new look" je velmi jednoduchý: Vzdejte se řasenky. Budete překvapeni, jak dobře se tento vzhled nosí. 
Kolekce jaro - léto 2025, SACAI
Foto: Launchmetrics
Kolekce jaro - léto 2025, SACAI

Bez řasenky. Make-up artisti a Gen Z se ve velkém vzdávají nejoblíbenějšího make-up produktu

Svatá trojice líčení už není ani trojice, ani svatá. Narušení starých pořádků přišlo nečekaně a ze strany, odkud to čekal jen málokdo. Zatímco dříve se nikdo neobešel bez concealeru, balzámu na rty a řasenky, třetí jmenovaná šla z kola ven. Alespoň na nějakou dobu. Beauty komunita na TikToku už samozřejmě přispěchala s názvem nového trendu – Dutch makeup rezonuje nejen touto sociální sítí, ale nabírá další a další následovatele, kteří chodí po ulicích a fotí se s nahými řasami. 
Líčení bez řasenky se stalo jedním z nejvýraznějších beauty trendů sezony podzim – zima 2024/2025, zejména pak v kombinaci s výraznými, vínovými rty. Hailey Bieber podle fotek, které sama postuje na Instagramu, letos pravidelně zapomíná na řasenku. Florence Pugh je další z řady celebrity, které si oblíbily nahé řasy bez extra zvýraznění, a neváhá bez maskary vykročit i na červený koberec. 
TikTokerka Hailey Polk svým fanouškům radí: „Udělejte si full glam denní make-up a možná i roztomilé třpytivé oči. Výrazné obočí. Samozřejmě přidejte barvy, ale bez řasenky. Vím, že to vypadá, jako by tomu něco chybělo, ale ve skutečnosti je to šik, dává to vysoké módní skóre. Nenucenost, kterou miluju. Můžete mít doslova plný obličej, ale bez řasenky, a prostě – něco na tom je. Líbí se mi to,“ řekla.
Bez řasenky se obešla také celá přehlídka Louis Vuitton jaro – léto 2025, stejně jako defilé značek Stella McCartney, Lacoste, Miu Miu, Peter Do, Sacai, Zimmermann a spousty dalších. Je tak jasné, že se tento trend nechystá opustit scénu alespoň několik pár dalších měsíců. Proto až budete zase ráno stát před zrcadlem, nešetřete stíny, linkami, tvářenkou ani rtěnkou, ale řasenku nechte tentokrát v šuplíku. 
Kolekce jaro - léto 2025, LACOSTE
1 / 48
Kolekce jaro - léto 2025, LACOSTE
Foto: Launchmetrics