Odebírejte novinky Vogue

Obálka aktuálního čísla
Vogue CS do schránky. Poštovné zdarma.
Napište, co hledáte
Make-up

58 modelek na přehlídce Dolce & Gabbana se proměnilo v Madonnu

Margaux Anbouba23. 9. 2024
„Madonna byla vždy jednou z našich ikon,“ řekli návrháři exkluzivně pro Vogue po přehlídce.
Kolekce jaro - léto 2025, DOLCE & GABBANA
Foto: Launchmetrics
Kolekce jaro - léto 2025, DOLCE & GABBANA
Pro spoustu lidí existuje jen jedna Madonna – mega popstar, herečka a módní ikona Madonna Louise Veronica Ciccone. Pro italské návrháře Domenica Dolceho a Stefana Gabbanu to tak úplně neplatí. Samozřejmě je tu Madonna, která se poprvé oblékla do modelu od Dolce & Gabbana v roce 1991 při propagaci svého dokumentárního filmu S Madonnou v posteli a tuto značku nosí i po třech desetiletích. Ale je tu také původní význam slova, které ve starší formě italštiny znamená v překladu má paní.
Přehlídka jaro – léto 2025 vzdala hold jak samotné hvězdě, tak i dalším oblíbeným dámám D&G. „Madonna byla vždy jednou z našich ikon,“ řekli návrháři exkluzivně Vogue po přehlídce. K popisu dalších žen, které kolekci inspirovaly, dodávají: „Žena této sezony je žena z filmu, velká diva minulosti, pin-up girl. Žena, která si vždy pohrávala se svou osobností, a přitom vždy zůstala věrná sama sobě.“ Proto na přehlídce a následné privátní večeři nechyběla ani Eva Herzigová, která se na svém instagramovém účtě vyznala z obdivu k této legendě popu.
Reference byly jasné od chvíle, kdy jste proklouzli do zákulisí milánského Metropolu. Espresso bar v zákulisí, jednoznačně italský zážitek, který jsem na přehlídkách v New Yorku nebo Paříži nezažila, byl plný modelek uprostřed proměny, které se chichotaly a zároveň si dopřávaly poslední doušky kofeinu, zatímco hrály hity z True Blue, Like a Prayer a Erotica.
Všechny modelky od Mony a Vittorie až po Mariacarlu a Anok měly vlasy sčesané dozadu do platinové blond paruky s krajkou, obarvené podle Madonnina ikonického odstínu z 90. let. „Blondýnka, blondýnka, blondýnka a zase blondýnka,“ říkají hravě návrháři o vzhledu, jehož součástí byla i hladká černá čelenka. Každá paruka byla předem upravena do lokýnek a pevně držela na svém místě pomocí sponek. Wang Fei se nemohla přestat prohlížet v zrcadle a poznamenala, že je to poprvé, co se vidí blond. 
Líčení (všechna líčidla byla samozřejmě od Dolce & Gabanna Beauty) pak už jen přispělo k proměně každé modelky. Začalo to Hydra-Glow & Fresh Skin Tint Blueberry Nutri-Tint, ale dramatická linka (That's My Line! 24H Lasting Waterproof Eyeliner) vytvořila ostrou linku, která působila jak filmově italsky, tak madonnovsky. Dále byly použity tekuté rtěnky Everkiss a každá modelka dostala nalepovací nehty mandlového tvaru ve stejném odstínu jako lesk na rty.
Když přišel čas přehlídky, v první řadě samozřejmě seděla samotná Madonna, ačkoli je třeba poznamenat, že její vlastní vzhled se od vzhledu modelek značně lišil. Vlasy měla rozpuštěné, doplněné jedním z typických dramatických černých drdolů značky a korunkou. Nicole Phelps z Vogue Runway napsala, že Madonna po přehlídce návrhářům řekla: „Chci to všechno.“ Stejně jako my.
Zákulisí přehlídky jaro - léto 2025, DOLCE & GABBANA
1 / 21
Zákulisí přehlídky jaro - léto 2025, DOLCE & GABBANA
Foto: Acielle/Style Du Monde @styledumonde
Článek vyšel v originále na vogue.com.