Krása

Jak by vypadal ráj pro vás i vaše vlasy? Na eventu Kérastase jsme jej našli

V Praze byl v červnu představen nový vylepšený ikonický olej Elixir Ultime. Jak to na eventu vypadalo, která ze slavných krásek může přípravek doporučit, v čem je tento nejprodávanější produkt značky Kérastase lepší než jeho předchůdci a jak jej vlasoví experti radí používat? Zjistili jsme za vás.
Foto: Věra Křeháčková
Představte si místo, kde se snoubí historie s moderními prvky architektury. Zahradu, která by ani Brigertonovy neurazila, a stoly s občerstvením, které je tak krásné na pohled, že až je skoro hříchem neochutnat. Ovšem jen kvůli nádherné lokaci tu nejsme, protože ihned v průčelí hotelu Augustine, kam vcházíme, nás vítá mezi vlajícími pruhy čistě bílých tkanin ikonické písmeno K a hned okolo jsou rozestaveny lahvičky produktu, na který jsme všichni čekali a kvůli němuž tu všichni jsme. Vylepšený ikonický olej Elixir Ultime, který je pro značku Kérastase nejprodávanějším produktem vůbec.
Foto: Věra Křeháčková
A protože chci vědět, proč je tento nově představovaný produkt tak exkluzivní, mířím rovnou do styling zóny tento produkt vyzkoušet a přenést si své poznatky o tomto elixíru z teorie do praxe. Barbora Cettlová, která je školitelkou této značky, si bere mé vlasy na starost a během rozčesávání vypráví: „Elixir Ultime znám už od roku 2010, což byl tehdy ten úplně první, a pracovala jsem se všemi verzemi těchto olejů. Stávající finální produkt je daleko lehčí, než byli jeho předchůdci, takže jako jeho největší benefit bych označila, že jej můžeme použít opravdu i na ty nejlehčí, nejjemnější vlasy. Jeho lehká textura vlasy nezatíží a naopak jim dá výživu a lesk, který potřebují.” Takže v čem se skrývá tajemství tohoto oleje?
Foto: Věra Křeháčková
Pojďme si o tomto vylepšeném bestselleru pro vaše vlasy říci pár nejdůležitějších informací. Elixir si totiž zamilujete právě pro mnoho způsobů jeho využití. Můžete jej aplikovat jako předšamponovou péči, funguje spolehlivě i jako termoochrana vlasů do horkých letních dnů a představuje skvělou hydrataci navíc například po návratu z dovolené. „Elixir jsem používala už dříve a za mě je to must have produkt. Stačí pár kapek a vlasy vypadají perfektně. Používám ho nejvíce na konečky po umytí a také někdy ke kořínkům, když potřebuji vlasy trochu oživit,” potvrzuje jeho multifunkčnost influencerka a modelka Nikol Švantnerová. 
Foto: Věra Křeháčková
Samotné složení elixíru je výsledkem šesti let usilovného výzkumu zaměřeného na vývoj nové generace vlasových olejů s kamélií olejnou a kamélií japonskou coby hlavními ingrediencemi. A právě kaméliemi se nechal tým Kérastase na eventu inspirovat, a pozvaní hosté si tak mohli naaranžovat svoji vlastní květinovou kytici, která opojně voněla a krásně korespondovala s okolní instalací samotného elixíru, který má také nezaměnitelnou vůni. „Elixír používám několik let a kromě jeho schopnosti vlasům dodat lesk za každých okolností, včetně výživy během dovolené u moře, mě baví právě i jeho vůně, která je nezaměnitelná,” říká influencerka Karolina Chomisteková. Školitelka Barbora Cettlová nemůže nesouhlasit a při finální aplikaci oleje do mých vlasů přidává svůj tajný tip: „Pokud jste stejně jako já oblíbili parfemaci samotného oleje, tak zbytkové množství, které vám ulpí na rukou při aplikaci do vlasů, rozetřete na krku na místa, kam běžně dáváte svůj parfém. Protože se jedná o olej, dokáže tento produkt  svoji vůni uzamknout na pokožce a vydrží opravdu dlouho,” doplňuje. A skutečně, nejenže jsou mé vlasy po aplikaci oleje na konečky a délky jemnější, ale navíc i krásně voní.
Protože pečovat jak o naše vlasy, tak o naši planetu je důležité, v Kérastase vytvořili úžasnou novou doplnitelnou lahvičku z recyklovaného skla, kterou si můžete doplňovat. Skutečně odolný, udržitelný a dlouhotrvající luxus, který se vyplatí používat. A jeden tip nakonec, na němž se na eventu shodlo obrovské množství žen: Elixir Ultime si se hodí k použití i mužům. Aplikují jej do vousů pro větší jemnost. Geniální. A jak budete toto tekuté zlato používat vy?