Péče

Kultovní produkty na tělo, které byste si měli alespoň jednou vyzkoušet na vlastní kůži

Některé najdete v drogerii na rohu, pro jiné si musíte do luxusního beauty concept storu. Všechny prošly zkouškou času i velmi tvrdé konkurence a hodí se pro každou pleť bez ohledu na její typ nebo věk. Kolik z nich znáte na vlastní kůži?
Foto: Venturelli/WireImage
Kaia Gerber a Vittoria Ceretti na přehlídce Versace

Vogue approaved: Nejlepší produkty na tělo, které si můžete dopřát

Odpověď na věčnou otázku, jaký přípravek na tělo je nejlepší, máte právě před sebou. V obrovském množství přípravků na každý milimetr pokožky totiž existují takové, které skutečně přinášejí slibované výsledky, mají dokonalou texturu i vůni a můžete se na ně opravdu spolehnout, protože prošly tvrdou zkouškou času. Na svém kontě mají nejen spoustu prestižních cen, ale především hodně velkou fanouškovskou základnu, která na ně nedá dopustit. A mezi ně patří i kosmetické redaktorky a redaktoři Vogue. U nás si můžete být zcela jistí, že máme všechno vyzkoušeno, a přestože můžeme mít jakýkoliv kosmetický přípravek na světě, právě k těmto se pravidelně vracíme. Tyhle pečující produkty totiž mají všechno, co mají mít, plus něco navíc, co je odlišuje od všech ostatních. 
Protože právě v létě ukazujeme více těla než kdykoliv jindy, je ideální doba podívat se na ty nejlepší z nejlepších. I když je každý takový výběr subjektivní a vybírat jen jeden produkt lze často přirovnat k výběru oblíbeného dítěte (tedy prakticky nemožné a taky do jisté míry taky nespravedlivé), můžete z něj načerpat spoustu užitečných informací a inspiraci pro péči o každý centimetr svého těla. 
Začneme tou nejžádanější kategorií tělové péče, kde najdete hydratační, výživné, zpevňující, vyhlazující a masážní krémy, gely a oleje, z nichž většina má mnohem více vlastností. Poté se podíváme na kategorii sprcha a koupel, v níž vás čekají tipy na ten nejlepší kartáč na tělo, voňavé a rozmazlující sprchové gely i kultovní pěna a jedinečná sůl, co promění každou vanu v luxusní léčebné lázně. Nechybí samozřejmě péče o ruce a nehty a také jeden klíčový pomocník na partie, o kterých se moc nemluví, zato je řeší úplně všichni. Na své si přijdou majitelé suché a citlivé pokožky, stejně jako té bezproblémové normální i mastné.

TOP 15 podle Vogue: Tělové krémy, oleje, gely a všechno mezi tím

  1. Tělový krém Masvelt Advanced Body Shaping Cream, CLARINS, 1400 Kč
  2. Tělový masážní olej L'Huile Jasmin, CHANEL, 5290 Kč
  3. Tělový krém Brazilian Bum Bum, SOL DE JANEIRO, 949 Kč
  4. Výživný krém na tělo Care, NIVEA, 179 Kč
  5. Noční tělový koncentrát Special Perfect Body Anticellulite Slimming Superconcentrate, COLLISTAR, 1430 Kč
  6. Hydratační tělové mléko Creme de Corps, KIEHL'S, 940 Kč
  7. Tělový olej Huile Prodigieuse, NUXE, 536 Kč
  8. Tělový kartáč na suché kartáčování, DR. BARBARA STURM, 1060 Kč
  9. Sprchový gel Thé Noir 29, LE LABO, 1550 Kč
  10. Krémový sprchový gel Advanced Care Deeply Nourishing, DOVE, 99 Kč
  11. Sprchová pěna Sakura, RITUALS, 250 Kč
  12. Koupelová sůl Budapest Bath Salts, OMOROVICZA, 1500 Kč
  13. Krém na ruce Creme Mains 20% Shea Butter, L'OCCITANE, 690 Kč
  14. Posilující krém na nehty Crème Abricot, DIOR, 880 Kč
  15. Antiperspirant, PERSPIREX, 331 Kč

Zpevňující modelovací krém na tělo

Masvelt od Clarins. Tahle ikona mezi tělovou péčí nemá konkurenci. A už vůbec ne po poslední inovaci, kdy se ještě více a efektivněji zaměřuje na celulitidu, vyhlazování a zpevňování kontur těla. Tento masážní krém je na trhu přes 50 let a zástupy jeho fanoušků hovoří za vše. Výborně funguje, když účinkům krému, který zpomaluje přesun lipidů do tukových buněk, pomůžete speciální technikou vmasírovávání. 

Luxusní masážní olej s vůní jasmínu

Coco Chanel moc dobře věděla, proč spolu s oblečením, které dalo ženám svobodu pohybu, souběžně budovala také beauty impérium. Vedle kultovního parfému No. 5 jí slávu přinesl jasmínový olej na tělo. I ten si v průběhu času prošel řadou vylepšení, ale jeho srdce a podstata stále zůstávají. Aplikujete po koupeli krouživými pohyby do ještě vlhké pokožky. Tu zanechává hladkou, hebkou, rozjasněnou a provoněnou luxusním jasmínem z Grasse. 

Nejslavnější krém na hýždě, boky a stehna

Slávu si Brazilian Bum Bum Cream od Sol de Janeiro vydobyl rychleji než většina hudebních superstars. Jeho vůně, konzistence a složení nemají obdoby. Vyhlazující a zpevňující krém pokožku viditelně vypíná, intenzivně hydratuje a hydrataci zároveň uzamyká. Díky obsahu guarany stimuluje mikrocirkulaci, oleje se postarají o skvělou prevenci předčasného stárnutí. A pak ta vůně. Ne náhodou ji značka uvedla jako samostatný parfémovaný sprej. 

Ultra výživný krém s jedinečnou texturou

Suchá pleť potřebuje hodně hydratovat a také dodávat ve velkém lipidy, které jí přirozeně chybí. To ale taky může znamenat nepříjemný lepivý film po těle. Nebo nemusí? Nivea se svým výživným krémem Care všem dokázala, že to jde i jinak. Vedle bambuckého másla totiž obsahuje také tzv. hydrovosky, které se na rozdíl od minerálních olejů při styku s pokožkou zcela rozpustí, aniž by ovšem ubraly přípravku na účinnosti. Tento krém mějte u sebe po celý rok, v létě jej využijte i jako účinnou after-sun péči.

Noční zeštíhlující sérum

Ano, čtete správně. Přes noc jde zeštíhlet. Zatímco většina produktů na celulitidu potřebuje týdny a měsíce, speciální masážní techniky a pomůcky a ještě se obrnit trpělivostí, se Special Perfect Body Anticellulite Slimming Superconcentrate od italské značky Collistar stačí pár kapek a jít spát. O zbytek se postarají kofeiny, mikroorganismy z planktonu, mořská sůl a řasy. Rozdíl na stehnech uvidíte hned druhý den ráno.

Krém krémů

Začátkem 80. let uvedl Aaron Morris na trh kultovní tělový krém s obsahem kakaového másla, sezamového oleje, skvalanu a betakarotenu, který za deset dní promění i tu nejvyprahlejší pokožku v ultrajemné hedvábí. Řeč je o slavném Creme de Corps od Kiehl's, který je jasný must-have pro všechny majitele suché, dehydrované, citlivé a velmi suché pokožky těla.

Francouzská ikona mezi multifunkčními produkty

Ať se na beauty scéně děje cokoliv, multifunkční olej na pleť, tělo a vlasy Huile Prodigieuse od Nuxe vládne všem. Aliza Jabèz stvořila roku 1991 zázračný produkt – suchý olej na tělo, pleť i vlasy s nezaměnitelnou návykovou vůní. Původní složení změnila podle nejnovějších poznatků péče o pokožku, ovšem nutno říct, že tato inovace se povedla ještě více než samotný originál. 

Nejlepší kartáč na tělo

Jméno doktorky Barbary Sturm se stalo pojmem, její značka se z původní velmi niche záležitosti rozrostla do obřích rozměrů. Vedle sér a krémů v jejím portfoliu najdete také perfektní pomůcku na suché kartáčování těla, které dělá pokožce opravdu moc dobře. Ne každý kartáč na trhu je ovšem na vyladěný a kvalitní jako právě tento. Počáteční investice se vám rozhodně vyplatí, protože při minimální péči vám vydrží spoustu a spoustu let.

Čajový dýchánek ve sprše

Každý, kdo se s vůní tohoto sprchového gelu setká, si ji okamžitě zamiluje. Řeč je o Thé Noir 29 od značky Le Labo. Samozřejmě existuje jako parfémová voda, ale v této formě má ještě něco navíc. Ono pověstné je ne sais quoi. Ve sprše zjistíte, že se právě díky němu cítíte mnohem líp a očistný rituál si užíváte všemi smysly. Vyzkoušejte a neříkejte, že jsme vás nevarovali.

Krémová sprcha pro sametově hebkou pokožku

Další rok a další ceny. Krémový sprchový gel Advanced Care Deeply Nourishing od Dove potvrzuje fakt, že ani nejlepší péče nemusí být nutně drahá a z kategorie luxusní. Tento poklad najdete v každé drogerii i supermarketu, ale určitě proto k němu nepřistupujte s nedůvěrou a pochybnostmi. Vytváří hustou pěnu bohatou na mastné kyseliny a speciálně upravené hydratační látky, takže efekt jemnosti a komfortu po ranní sprše vydrží až do večera.

Kultovní sprchová pěna, která změnila celý segment

Dřív než přišla značka Rituals se svými sprchovými pěnami, měli jsme na výběr se mýt buď tuhým, nebo tekutým mýdlem. Shower Foams postavily základ celé nové kategorii produktů a stále v ní jasně vedou. Zejména díky pěně s vůní třešňových květů, která patří mezi globální bestsellery. Nádherně a jemně voní a ta nadýchaná pěna! Třikrát ano!

Maďarské lázně kdykoliv a kdekoliv

Soli do koupele mohou znít jako velmi oldschoolová záležitost hodná generace babiček a prababiček. Tak si ale vyzkoušejte koupel s Budapest Bath Salts od značky Omorovicza a velmi rychle změníte názor. Na vlastní kůži si můžete užívat blahodárných účinků a léčivé síly maďarských termálních koupelí. Tato sůl, která je směsicí maďarské, epsomské, himalájské soli a soli z Mrtvého moře, remineralizuje pokožku celého těla a s pomocí aromatických olejů působí i na psychiku. 

Nejlepší krém na ruce

Život je někdy dost náročný, aspoň péči o ruce tedy chceme jednoduchou a maximálně účinnou. Postavte si na stůl jeden krém. Ten nejlepší. Ten od L'Occitane. Obsahuje dvacet procent bambuckého másla, dále mandlový a kokosový olej, med, jasmín a ylang-ylang. Hotovo. Tečka. Tak snadné to je. 

Kultovní péče na nehty

Jeden malý kelímek s hedvábným krémem meruňkové barvy patří prakticky mezi povinnou výbavu těch nejlepších manikérek starajících se o ty nejslavnější ruce světa. Slavný Crème Abricot je jeden z těch produktů, kterým právem patří přívlastek ikonický. Dior ho vyrábí od roku 1963, ovšem i on prošel vylepšením. Vedle meruňkového oleje objevíte v jeho složení výtažky z mořských řas. Stačí množství o velikosti hrášku vmasírovat do nehtového lůžka a o zbytek se nemusíte starat. Nehty vám díky němu porostou odolnější, pevnější, hezčí.

Konec tabu neboli nejlepší antiperspirant, který vás nikdy nezradí

Nadměrné nebo i normální pocení není něco, co by kdokoliv chtěl probírat, a všichni tak nějak děláme, že se neděje. Klidně, proč by ne. Když si vezmete k ruce mimořádně funkční antiperspirant Perspirex, skutečně to váš problém nebude. Protože jde o opravdu silný kalibr, má svá jasná pravidla používání. Aplikujte ho večer na zcela suchou pokožku podpaží (ne v den, kdy si tuto partii holíte!) v malém množství. Nechte zaschnout, ráno ho smyjte mýdlem a vodou. Toť vše. Dle potřeby ho používejte jednou až třikrát týdně. Opakujeme: na noc a na suchou pokožku. Jedině tak poznáte jeho dlouhotrvající účinky.