Odebírejte novinky Vogue

Obálka aktuálního čísla
Vogue CS do schránky. Poštovné zdarma.
Napište, co hledáte
Trendy

Mikro bob: Nový podzimní trend ukazuje, jak nosit mikádo právě teď

Cindy Kerberová16. 9. 2024
Krátké mikádo se teď objevuje všude. Jeho kouzlu podlehla celá řada celebrit včetně hlavní protagonistky Emily in Paris, kterou je herečka Lily Collins, a módní ikony Isabelle Huppert. Není divu, protože tento účes umožňuje měnit vzhled rychle a snadno. Přesvědčte se na vlastní vlasy. 
Lily Collins v šatech Schiaparelli na premiéře Emily in Paris v Římě
Foto: Schiaparelli
Lily Collins v šatech Schiaparelli na premiéře Emily in Paris v Římě

Mikro bob je nový hit letošního podzimu. Krátký střih vlasů má mnoho výhod

V nových dílech seriálu Emily in Paris najdete spoustu náznaků, že se tvůrci, zejména pak módní a glam tým, inspirovali stylem Audrey Hepburn, a tak nebylo žádným překvapením, když se na premiéře druhé poloviny čtvrté série objevila představitelka Emily Cooper s výrazně kratšími vlasy. Ve zlatých šatech Schiaparelli se spoustou zlatých náramků okouzlila herečka Lily Collins také minimalistickým, ale o to efektivnějším účesem. Právě krátké mikádo, ať už vyžehlené do zrcadlového lesku jako v případě Lily, nebo zdánlivě nedbale zvlněné představuje klíčový trend letošního podzimu. 
Mikádo se drží od začátku roku na vrcholu popularity vlasových trendů a je jasné, že se svého výsostného postavení jen tak nevzdá. Důkaz můžete vidět prakticky na každém kroku. Pokud pečlivě sledujete aktuální dění na červeném koberci, víte, že tento účes pořád nabírá nové fanoušky z řad nejslavnějších tváří dneška. Aby to nebyla zase taková nuda, s příchodem podzimu se zkracuje. 

Krátké mikádo na červeném koberci i mimo něj

Krátký bob předvedla Isabelle Hupert na filmovém festivalu v Benátkách. Retro vlnitá verze sestřihu vypadala v jejím podání mimořádně elegantně. Na představení nové kolekce H&M podzim – zima 2024/2025 přišla Naomi Campbell ve výrazně kratších vlasech, než v jakých ji právě teď můžete vídat v globální kampani značky Boss. Hladké mikádo s pěšinkou uprostřed, stejně jako u Lily Collins v Římě, dodalo hvězdě na patřičné dramatičnosti a jednoznačný cool faktor. 
Jak správně nosit krátké mikádo? Především si nechte zkrátit vlasy tak, aby končily těšně pod ušima, maximálně do poloviny krku. Ofina zůstává otázkou osobní volby, nosí se obě varianty. Záleží na tvaru vašeho obličeje. Jestli máte chodit s ofinou, nebo bez ní, proberte se svým kadeřníkem. 
Proč si vůbec na podzim ostříhat vlasy? Existuje spousta dobrých důvodů, proč se letos rozhodnout pro krátký bob. Tento účes působí velmi svěže a má omlazující efekt. Zároveň se hodí pro všechny typy vlasů od velmi jemných, kterým sestřih pomůže k většímu objemu, po ty velmi silné, hrubé a kudrnaté. A spousty dalších, což je důvod, proč se mikro bob stal účesem číslo jedna právě teď a jeho kouzlu podlehla také Gigi Hadid, Elsa Hosk nebo Penelope Cruz.
1 / 7