Odebírejte novinky Vogue

Obálka aktuálního čísla
Vogue CS do schránky. Poštovné zdarma.
Napište, co hledáte
Trendy

Nejnovějším letním střihem je cowgirl bob

Jeanne Ballion6. 6. 2024
Rok mikáda pokračuje, teď tu máme nový sestřih na léto inspirovaný westernem. 
Autor: Instagram @dimitrishair
Foto: Instagram @dimitrishair
Rok 2024 je rozhodně rokem mikáda. A zatímco na začátku roku jsme toužili po něčem strukturovanějším a francouzském, v létě je čas na volnější a ležérnější interpretaci. Jak se jmenuje? Cowgirl bob napodobuje ležérní uvolněnost rustikální kovbojské estetiky. Zde je vše, co potřebujete vědět, abyste si tento nový střih vytvořili podle svého.

Co je to cowgirl bob 

Co se týče vzhledu, cowgirl bob je inspirován svobodným a lehce divokým duchem Divokého západu. V překladu to znamená zúžené prameny vlasů a chytře sestříhaná ofina, která vnáší do obličeje pohyb a objem. Neotřelý a záměrně nedokonalý střih cowgirl bob je ideální na léto díky svému ležérnímu cool-girl stylu.

Jak se dělá cowgirl bob 

Cowgirl bob vychází z klasického střihu bobu, který ovšem zahrnuje menší obětování délek. Což je ale skvělý tah, protože právě volný krk se může v letních vedrech ukázat jako skutečná výhoda. Základ střihu zůstává rovný, s mírnými vrstvami na spodních centimetrech konců, které střih odlehčují. Přidejte dlouhou ofinu a dotáhnete svůj vzhled k dokonalosti.
Článek vyšel v originále na vogue.com.