Vůně

Letní vůně: Tento parfém přináší spoustu komplimentů (a pomáhá přežít vedro)

Konec nekonečného hledání ideální letní vůně. Tady je a můžete ji nosit na tisíc a jeden způsob. 
Infusion de Gingembre. Zní to jako jazykolam, a pokud nejste zkušený francouzštinář, tak se toto jméno budete chvilku opravdu učit. Nebo si jen zapamatujte, že jde o zázvorový extrakt z řady Les Infusions de Prada a že jde o dokonalý parfém (nejen) na léto. Tato vůně, kterou vytvořila hvězdná parfemářka Daniela Roche Andrier, představuje fantastickou ódu na zázvor a všechno, co s ním souvisí. Ostrá a přitom sametově svěží. Plná energie. Olfaktický booster, kterým budete chtít začínat každý den, vracet se k němu ve chvílích, kdy potřebujete pořádnou vzpruhu uprostřed horkého odpoledne, a zahalit se do něj na dlouhou letní noc.
Foto: Prada
Parfém PRADA Infusions De Gingembre

Autentická, energická, povzbuzující

Infusion de Gingembre představuje to nejlepší v rámci kategorie citrusovo-aromatických vůní díky dominantnímu zázvoru, kterému stojí v zádech aldehydy, zelená mandarinka, vetiver a kapka geránia. Výjimečný na této vůni je fakt, že zázvor tu není jen pouhá součást harmonické kompozice, ale její hlavní hvězda. Zářivá jako žlutý diamant. Ačkoliv si tuto ingredienci většina automaticky spojuje s kuchyní nebo drinky, zázvorová vůně má s kuchyňskými výpary pramálo společného.
Neexistuje mnoho vůní, které by se touto výjimečnou ingrediencí mohly chlubit tak pyšně jako právě tato letošní novinka. Andrier v úzké spolupráci s Miucciou Prada vytvořila mistrovský kousek. Ani nemusíte patřit mezi fanoušky svěžích, lehkých, jiskřivých vůní, a přesto byste se o ni měli zajímat a zařadit ji do svého parfémového šatníku. Přes svou výraznost je Infusion de Gingembre velmi variabilní a ideální jak na samostatné nošení, tak na párování. 

Se zázvorem do páru

Vrstvení představuje zábavný a kreativní způsob, jak se vonět. K zázvorové vůni se výborně na léto hodí Infusion de Fleur d'Oranger – svěží, díky pomerančovým květům lehounce nasládlá, s delikátními živočisnými podtóny. Spojením zázvoru s bílými pomerančovými květy vznikne elegantní vůně, jako kdybyste si přes žluté minišaty vzali rozevlátou sukni ke kotníkům s vysokým rozparkem a šli na koncert Jennifer Lopez s Madonnou, který celý protancujete. 
Foto: Prada
Parfém PRADA Infusions De Gingembre
Při párování zázvorové vůně můžete také přejít na druhou stranu a jeho žhavou energii zkrotit. Na zázvorovou parfémovou vodu přidejte obláček kosatcové Infusion d'Iris. Výsledek? Představte si slunné ráno, kdy si dáte sprchu a jdete relaxovat na terasu s výhledem na soukromou pláž. Cítíte svěží vánek ve vlasech, čistá bílá košile vlaje kolem vás. Máte to? Tak přesně takto voní tato dvojice. 
Foto: Prada
Parfém PRADA Infusions De Gingembre

Vogue verdikt

Novinka Infusion de Gingembre se jednoznačně řadí mezi highlighty letošního léta. Má v sobě nepřehlédnutelné kouzlo a šarm, eleganci přesně ve stylu Prada. Je netradiční a přitom nadčasová. Překvapivá, ale zároveň mám od prvního momentu pocit, že ji znám roky. Ano, je lehce návyková. Jakmile si ji postavím na stůl nebo ji nahmátnu v kabelce, mám tendenci si ji otevřít a znovu a znovu zažívat ten pocit, kdy kapky parfému dopadají na kůži a vzduch se zaplní energií. Zázvorová novinka mi opět potvrzuje fakt, že Daniela Roche Andrier má výjimečný talent dívat se na ingredience z nových úhlů a dostat z nich pokaždé něco navíc. #VogueApproved
Tento článek vznikl ve spolupráci s Prada Beauty.