Odebírejte novinky Vogue

Obálka aktuálního čísla
Vogue CS do schránky. Poštovné zdarma.
Napište, co hledáte
Cuisine

Kam na pumpkin spice latte podle redakce Vogue

tým VOGUE11. 10. 2024
Hledáte to nejlepší pumpkin spice latte v Praze? Vogue má pro vás tipy na kavárny, kde si tento podzimní hit zamilujete. Ať už preferujete klasickou chuť, nebo originální variace, v našem výběru si každý najde to své. Zjistěte, kde si vychutnat dokonalou kombinaci dýňového pyré, koření a mléka.
Autor: Instagram
Foto: Instagram
Podzim bez dýňového latte? Ani náhodou. Kultovní káva s dýňovým sirupem se díky globálnímu úspěchu originálního drinku ze Severní Ameriky dostala i na místa, která s mainstreamem nemají nic společného. Redakce Vogue se tentokrát podělila o své tipy, kam na nejlepší pumpkin spice latte (a jeho limitované edice) nejen v Praze.

V těchto podnicích dostanete nejlahodnější pumpkin spice latte

Starbucks

Autor: Starbucks
Foto: Starbucks
Starbucks a jeho nápoj jménem Pumpkin Spice Latte se staly bez nadsázky podzimními ikonami. Poprvé se drink objevil na trhu v roce 2003, finální receptura se z Vancouveru a Washington D.C., kde jej firma poprvé nabízela, rok poté rozšířila do všech poboček řetězce a zbytek je už legenda. Snad jen poznámka: Od roku 2015 zmizela z receptury umělá barviva a složení PSL sirupu obsahuje cukr, kondenzované mléko, dýňové pyré, paprikový extrakt a karoten zdůrazňující barvu, sůl a konzervanty. Vedle tradičního dýňového nápoje se letos nabídka rozšířila také o studené varianty Pumpkin Cream Cold Brew, Pumpkin Cream Cold Foam, Pumpkin Cream Iced Oat Shaken Espresso a Pumpkin Cream Iced Chai Latté. Řekněme si to na rovinu: Originál je prostě originál. 

F/1.0 coffee atelier

Autor: Instagram @f1coffeeatelier
Foto: Instagram @f1coffeeatelier
Malebná kavárnička F/1.0 coffee atelier v srdci Dejvic jen kousek od Vítězného náměstí se ukrývá mezi zástavbou padesátkových činžáků a malebných vilek směrem k Grand Hotelu International. V jedné takové vilce v Terronské ulici s malou předzahrádkou, která je na podzim plná dýní, zářivě oranžových mochyní a dalších rostlin, najdete i F/1.0 coffee atelier. Ideální destinace pro víkendové procházky, obzvlášť pokud si vyberete slunečné dny. Sedět na předzahrádce s domácím pumpkin spice latte a pozorovat okolí je balzám na duši. A místní kávové speciality i domácí sladké a slané chlebíky si zaslouží vaši pozornost také. Jen pozor, v pondělí a úterý je zde zavřeno.

Vila 63

Autor: Instagram @vila_63
Foto: Instagram @vila_63
Krásná prvorepubliková Vila 63 s rozlehlou zahradou, kde je radost jen tak sedět, pít kávu, číst nebo pracovat, se nachází jen kousek od tramvajové zastávky Orionka. Můžete se tu schovat před ruchem velkoměsta a v tomhle stylově zrekonstruovaném místě si užít ty pravé podzimní barvy a samozřejmě i domácí pumpkin spice latte. Mimochodem, Vilu 63 si můžete také pronajmout na akce. Třeba oslava narozenin nebo křest knihy tu musejí být opravdu kouzelné. Otevřeno je od středy do neděle, a to dokonce do 22.00.

Bjukitchen 

Autor: Instagram @bjukitchen
Foto: Instagram @bjukitchen
Bjukitchen Báry Karpíškové se stalo oblíbenou destinací všech, kdo mají slabost pro aktuální gastronomické trendy promítnuté do veskrze jednoduchých jídel. Podnik, který postavila na kaších, se rozrostl v plnohodnotné bistro, kam se dá zajít na brunch i oběd. V nabídce nechybí výběrová káva a na podzim a v zimě si můžete udělat cosy time s kakaem s frangelikem nebo s vanilkou. A pumpkin spice? Ani to zde nechybí, ale pozor, nejde o kávu! Karpíšková se rozhodla chytře prodloužit zmrzlinovou sezonu, v níž letos výrazně trendovaly smetanové soft serves. Lahodnou točenou zmrzlinu ve stylovém pohárku na nožičce si zde můžete dochutit právě domácím pumpkin spice toppingem. Nečekaný twist, který nás baví.

Alma Prague

Autor: Instagram @alma__prague
Foto: Instagram @alma__prague
Alma nabízí neformální, ale luxusní večeře, stejně jako moderní koktejly nebo kávu. Alma Café u Národní třídy je vyhlášená i snídaněmi a vlastním pečivem (zdejší šneci jsou skutečně lahodní). A samozřejmostí je výběrová káva. Podává se tu espresso z pražírny Doubleshot, které vás příjemně nakopne, nebo filtry z malých pražíren napříč Evropou pro milovnice a milovníky crème de la crème kávového světa. Ani zde ovšem nechybí podzimní speciality. Pumpkin spice latte v klasické podobě tu sice nenajdete, zato zde můžete ochutnat specialitu: dýňový Golden Milk Alma. Variace na oblíbený nápoj na bázi mléka a kurkumy je ozvláštěný právě o koření, které znáte ze pumpkin spice latte.