Móda

Victoria Beckham bere Hollywood útokem

Met Gala je přes všechny ty nahé šaty a žebra obepínající korzety také lekcí v budování vlastní značky. Victoria Beckham v ní letos obstála na výbornou. 
Foto: Lachlan Bailey
Victoria Beckham
Ručně formované látkové květy, vintage krajka nebo vybledlá růžová byly pomyslnou lekcí v tiché dokonalosti. Návrhářčiny šaty na anglické herečce Phoebe Dynevor dokázaly, že v moři look-at-me módy někdy daleko lépe fungují ty šaty, které hned zkraje nežadoní o pozornost. A fakt, že sama Victoria na události chyběla, krásu róby jedině podtrhl. Beckham se rozhodla předvést svůj talent a osobní předvádění tentokrát odložila stranou.

Snaha Victorie Beckham stát se návrhářkou šatů, které se vynášejí na červený koberec, je cítit už nějakou dobu. „Stála jsem na tolika red carpetech, že chápu, jak důležitá je výrazná silueta, protože vás fotí z každého úhlu,“ komentuje Victoria prostřednictvím e-mailu. „Poučila jsem se z toho, co jsem sama zažila. Navíc navrhovat pro osobnosti, kterých si vážím, je skvělé," dodává.

Nejdůležitější zákaznice Victorie Beckham, třeba Nicola Peltz nebo Eva Longoria, jsou návrhářce věrné už dlouho, obzvlášť populární je u nich díky střihu přiléhavých pouzdrových šatů. V poslední době se ale okruh hvězdných fanoušků rozšiřuje. Victoria například oblékla na svatbu svého syna Brooklyna nebo Rosie Huntington-Whiteley, která si pro festival v Cannes, jenž je vedle Met Gala největší platformou pro jarní módu, zvolila černý overal bez ramínek, z jehož přední části splývaly stříbřité šňůry sklíček připomínající diamanty. 
„Tyto zakázky vyžadují obrovské množství práce. Je v tom spousta návrhářiny, ateliérové práce i finálního stylování," zmiňuje Victoria Beckham. Obří úsilí se ale čím dál více vyplácí. Zoe Saldana nebo Helena Christens nedávno vynesly róby z její poslední přehlídkové kolekce na sledovaných slavnostních událostech. Přitom první hvězda, která oblékla šaty Victorie Beckham, byla Madonna. Bylo to pro fotografování na obálku časopisu W.

Ale není to jen talent nebo hvězdný networking, co Beckham posouvá dál. Je totiž i nevídaně otevřená a umí být i lehce sebeironická: „Nikdy jsem nebyla oblíbená. Vždycky jsem musela hodně, hodně tvrdě pracovat. A nikdy jsem se netajila tím, že mám velké sny.“ Dostanete se snad k některému ze současných slavných návrhářů ještě blíž? Těžko. Victoria je jako otevřená kniha a dává nám v sobě číst, což je velmi okouzlující. Pamatujete si na její trefné tričko se sarkastickým nápisem My Dad Had A Rolls-Royce? A co si návrhářka letos nejvíc přeje? „Mojí ambicí je více se objevovat na červeném koberci, když se teď můj ateliér rozrůstá a mohu toho dělat více,“ přiznává.
Článek vyšel v originále na vogue.co.uk.