Celebrity

Kendall a Gigi se projely Paříží na koni – oblečené v Hermès

Trochu změny! Kendall a Gigi nejen kráčí po módním molu na Vogue World, ale projíždějí se po něm na andaluských koních jménem Django a Napo. Všichni jsou stylově oblečení v Hermès.
Foto: Marc Piasecki/Getty Images
Vogue World 2024: Kendall Jenner a Gigi Hadid
V neděli večer se dvě oblíbené jezdkyně na koních, Kendall Jenner a Gigi Hadid, předvedly na Vogue World: Paris.
Během té části večera, kdy se předváděla móda inspirovaná padesátými lety, se modelky prošly po přehlídkovém mole v reinterpretacích ikonického Bar saka od Diora, což je vypasovaný kousek připomínající saka nošená jezdci na parkurových závodech nebo i v drezuře (i když ta bývají delší) a v dalších jezdecky inspirovaných modelech od Balmain, Thom Browne, Jean Paul Gaultier, Maison Margiela a dalších. Hned za nimi následovaly Jenner a Hadid, obě jezdkyně a milovnice koní už od dětství, které projely ikonické Place Vendôme na koních, oblečené v sakách, kalhotech a botách z podzimní kolekce Hermès 2024.
Jejich andaluští koně, sedmiletý Django (tmavý) a devítiletý Napo (světlý), byli také vyšňořeni francouzskou módou – stačí se podívat na jejich jasně oranžové podsedlové dečky, odpovídající nákotníčky a deky vyrobené ze šátků. Oblékání koní a jezdců je pro Hermès typické; původní podnik, založený Thierry Hermèsem v roce 1837, vyráběl uzdy a postroje, výrobu sedel přidal v 80. letech 19. století. Další kožené výrobky a oblečení přišly později.
Na zkoušce pro Vogue World: Paris v sobotu měly Jenner a Hadid příležitost seznámit se se svými koňmi ještě před velkou show a dozvědět se něco o jejich původu. Oba koně pocházejí z Évreux, malebné obce v Normandii, kde žijí ve stáji poblíž kabaretu zvaného Le Manège de Tilly. Jeho tvůrce a umělecký ředitel Frédéric Mouquet oba koně vychovával a cvičil od jejich tří let a jednou nebo dvakrát měsíčně je používá při představení. Tato pravidelná zkušenost s hlukem a velkými davy z nich udělala vhodné kandidáty pro módní cirkus Vogue World: Paris – nemluvě o tom, že Valérie Chavanon, dlouholetá trenérka a koordinátorka zvířat, která sloužila jako konzultantka pro nedělní akci, dříve pracovala s Napem na reklamě pro Dior. (Mouquet popsal Napa coby „odvážného“, zatímco Django je podle něj více „prohnaný“).
Článek vyšel v originále na vogue.uk