Odebírejte novinky Vogue

Obálka aktuálního čísla
Vogue CS do schránky. Poštovné zdarma.
Napište, co hledáte
Celebrity

Na klasický béžový trenčkot je vždycky ideální čas, jak dokazuje Angelina Jolie

Hannah Jackson29. 8. 2024
V Benátkách začal filmový festival a vedle filmů nabízí módní inspiraci v podání těch nejslavnějších celebrit. Inspirujte se Angelinou Jolie a jejím nadčasovým kabátem, který v následujících týdnech a měsících (i letech) oceníte. 

Ať žije Angelina Jolie, královna trenčkotů!

Angelina Jolie na filmovém festivalu v Benátkách, 2024
Foto: Jacopo Raule/GC Images/ Getty Images
Angelina Jolie na filmovém festivalu v Benátkách, 2024
Angelina Jolie, herečka a zakladatelka značky Atelier, se objevila v Itálii na filmovém festivalu v Benátkách v dvouřadém kabátě pod kolena s projmutým pasem. Na první pohled nic překvapivého (pokud pomineme stále hodně letní teploty), ovšem jeden detail mění vše. Kratší rukávy kabátu, který patří mezi základní výbavu každého šatníku, dodaly celkovému vzhledu jedinečnou energii.
Jolie, která si libuje v každodenních uniformách, dorazila do Benátek v upravené verzi svého cestovního outfitu. Zvolila bílé tričko, zkrácené tmavě modré kalhoty se širokými nohavicemi a černé oversized sluneční brýle. Zatímco obvykle dává přednost lodičkám Christian Louboutin v nude odstínech, Jolie vyměnila jehlové podpatky za černé kožené boty nad kolena od Mulberry s překříženými koženými pásky.
Jolie dokazuje, že je i přes vysoké teploty zastánkyní trenčkotu. Trenčkoty jsou sice už dlouho považovány za stálici mezisezonního šatníku, ale jsme zvyklí je vídat spíše v sychravých dnech, nikoliv v době vrcholících letních veder. Angelina Jolie však svou iterací s krátkým rukávem dokazuje, že trenčkoty jsou životaschopnou volbou i v létě.
Článek vyšel v originále na vogue.co.uk.