Odebírejte novinky Vogue

Obálka aktuálního čísla
Vogue CS do schránky. Poštovné zdarma.
Napište, co hledáte
Celebrity

Sydney Sweeney: Módní múza nové generace

Kristýna Jandová12. 9. 2024
Kdo by si nezapamatoval tajemnou Cassie Howard z Euforie? Sydney Sweeney, která seriálovou postavu ztělesnila, platí nejen za hvězdu stříbrného plátna, ale i módní ikonu. Svojí módní všestranností totiž neustále dokazuje, že styl není pouze o oblečení, ale hlavně o sebevyjádření a odvaze být sám sebou. Dnes tahle hvězda slaví narozeniny!
Sydney Sweeney
Foto: Getty Images
Sydney Sweeney
Její smysl pro módu je stejně neotřelý jako její role. Na červených kobercích se nebojí experimentovat a vždy překvapí něčím novým a odvážným. Často tak září v nápadných outfitech, které jí skvěle sedí. Není tedy divu, že se stala tváří prestižních značek jako Armani Beauty a Kérastase.
Narodila se v roce 1997 ve Washingtonu. Herectví se začala věnovat již v dětství a postupně se objevovala v menších rolích v televizních seriálech a filmech. Avšak první větší pozornost na sebe upoutala rolí Cassie Howard v seriálu Euforie. Dnes, ve svých sedmadvaceti, je již uznávanou herečkou s bohatou filmovou biografií. Ztvárnila role ve snímcích Obchod s nevinností, Tenkrát v Hollywoodu, Těžká puberta, Reality, Neposkvrněná nebo v romantické komedii S tebou nikdy. V roce 2026 by se přitom měla zhostit ikonické role Barbarelly ve stejnojmenném připravovaném snímku...
Sydney Sweeney je ale světu také dobře známá svou módní všestranností. Jednu chvíli ji vidíme v elegantních róbách, jindy zase v pohodlném street wearu, což za všech okolností odráží herečku takovou, jaká je (spontánní, originální a plná energie). 
Sydney Sweeney na filmovém festivalu v Benátkách, 2024
Foto: Getty Images
Sydney Sweeney na filmovém festivalu v Benátkách, 2024
Obzvlášť letos na červených kobercích ohromila. Například na posledním Met Gala předvedla pudrově modré květinové šaty od Miu Miu s černými rukavicemi. Na premiéru filmu Madam Web, kde si zahrála po boku Dakoty Johnson, vynesla korzetové šaty od Oscara De La Renty. A na torontském filmovém festivalu si ku příležitosti premiéry thrilleru Eden (ve kterém se objeví spolu s Judem Law, Danielem Brühlem a Anou de Armas) zvolila šaty od módního domu Erdem. Romantické šaty s květinovými nášivkami byly zdobené límcovým pláštěm, přičemž stylistka Molly Dickson pro ni zvolila špičaté růžové semišové lodičky. To ale není vše, na srpnové party Armani Beauty během festivalu v Benátkách herečka ohromila černou róbou s vyšívaným živůtkem a řasenou sukní. 
Sweeney sice v rozhovoru pro americkou Vogue přiznala, že ve skutečnosti preferuje pohodlné kalhoty a tričko a minimum make-upu, ale její street style styling jasně ukazuje, že dokáže bravurně namixovat svoji osobitost s nejnovějšími trendy. Za zmínku stojí její celodenimový look inspirovaný stylem Y2K či nedávná kombinace metalického saka s bílou halenkou a minikraťásky. 
Podívejte se na nejlepší outfity Sydney Sweeney, které potvrzují, že se právem stala módní múzou nové generace!
Sydney Sweeney
1 / 20
Sydney Sweeney
Foto: Getty Images