Odebírejte novinky Vogue

Obálka aktuálního čísla
Vogue CS do schránky. Poštovné zdarma.
Napište, co hledáte
Doplňky

Tato taška, dříve považovaná za nemoderní, je dnes nejžhavějším doplňkem léta

Alexandre Marain1. 8. 2024
Tote bag se vyšplhal na první místo v seznamu letních doplňků. 
Anja Rubik s taškou Icare od Saint Laurent
Foto: Henrik Purienne pro Saint Laurent Tan Lines
Anja Rubik s taškou Icare od Saint Laurent

Velký tote bag – hvězdný doplněk léta 2024

Praktická, pohodlná a nadčasová. Velké tašky přes rameno se vracejí na výsluní a patří mezi největší módní trendy letošního léta. Pro klasické kabelky to znamená (prozatím) pauzu, protože návrháři i celebrity sázejí na prostorné a stylové tote bagy.
Už tři roky po sobě se háčkovaný tote bag od Prady drží na vrcholu žebříčku nejžádanějších letních kabelek. Nosí jej všechny módní influencerky: Pernille Teisbaek jej má na Majorce, Linda Tol s ním chodí do amsterdamských kaváren a Dua Lipa jej nosí ke svým plážovým outfitům. Ani Gigi Hadid a Hailey Bieber nezůstaly pozadu.
Kdysi byl tote bag spíše obyčejnou taškou, ale módní domy a návrháři jej dokázali povýšit na módní ikonu. V souladu s trendem quiet luxury, který klade důraz na jednoduchost a minimalismus, se tento původně jednoduchý plátěný vak proměnil v luxusní doplněk. Ať už jako výrazný statement doplněk, nebo elegantní kožená oversized taška, tote bag je v roce 2024 nesmírně všestranný.
Kolekce jaro - léto 2024, DIOR
1 / 8
Kolekce jaro - léto 2024, DIOR
Foto: Launchmetrics
Důkaz? Pro sezonu jaro – léto 2024 představil Chanel tuto specifickou tašku v zářivě zeleném odstínu, zatímco Jil Sander nabízí hladkou oversize variantu, Dior rozšiřuje řady své Dior Book Tote a Prada má klasický nylonový model s výšivkou. Kdybyste si letos měli vybrat jen jeden jediný módní trend v oblasti kabelek, byl by to právě tote bag.

Náš výběr nejstylovějších tote bagů, které si můžete právě teď pořídit

Proutěná plážová taška, SAINT LAURENT, 2 190 €
1 / 9
Proutěná plážová taška, SAINT LAURENT, 2 190 €
Foto: Saint Laurent
Článek vyšel v originále na  vogue.fr.