Doplňky

Podle celebrit jsou dlouhé rukavice nezbytnou součástí podzimního šatníku

Opera gloves, tedy dlouhé rukavice sahající až nad lokty, můžete vynést takřka kamkoliv: ať už na speciální příležitosti, nebo na cestu do práce. Tento trendy doplněk je jedním z těch, které byste si na podzim a zimu měli rozhodně pořídit.
Foto: Arnold Jerocki/FilmMagic/Getty Images
Amelia Gray Hamlin

Rukavice nad lokty: výrazný, velmi moderní doplněk

Když návrhář Romeo Hunte během newyorského týdne módy poskytl rozhovor, měl na večírku, kde zuřivě duněl hip hop, sametové operní rukavice v kombinaci s oversized tričkem. Na Met Gala 2022 si zase herec Kodi Smit-McPhee natáhl na ruce červený latexový pár, který zkombinoval s něžnou knoflíkovou halenkou a trompe l'oeil džínovými kalhotami (ušitých z kůže Bottega Veneta). Dlouhé rukavice na nočním hýřením ozdobily už nejednu modelku či influencerku. Sálala z nich totiž luxusně namixovaná dávka elegance a zhýralosti!
Překvapivý vzestup popularity dlouhých rukavic dokazuje, že i ty nejtradičnější a nejformálnější doplňky mohou kdykoliv nabrat nový ráz a proměnit se v ležérní záležitost. Současné opera gloves mají různé podoby: od síťoviny přes hedvábí až po kůži. Vliv na to má i fakt, že si tyto doplňky oblíbily nejžádanější módní domy. 
Přestože byly původně spojovány výhradně s dámskou módou, stále častěji po nich sahají návrháři pánských kolekcí, aby celkovému vzhledu dodali nádech modernosti. Nejnovější kolekce tak dokazují, že se trend čím dál silněji prosazuje. Sezona podzim – zima 2024/2025 představila novou klasiku a potvrdila, že operní rukavice už nejsou jen pro gala večery, ale stávají se součástí každodenního stylingu.

Inspirace pro operní rukavice přímo z přehlídkového mola

V návalu vintage elegance se v mnoha módních domech objevuje tento původně glamour doplněk. V aktuální sezoně se tak operní rukavice nehodí jenom k večernímu oblečení. Díky správnému stylingu je můžete navléknout i k ležérnějšímu looku. Inspiraci najdete v naší galerii.
Článek vyšel v originále na vogue.fr.