Doplňky

Sedm letních trendů slunečních brýlí, které si okamžitě zamilujete

Kupte si je teď a noste po zbytek celého roku a dál.
Foto: Launchmetrics

Sluneční brýle: Trendy na léto platí i po zbytek roku 2024

Stylové slunečné brýle už dávno nejsou jen drobným doplňkem na pláž, pro mnohé tvoří nedílnou součást image, stejně jako třeba tenisky nebo výrazné šperky. Aktuální trendy pro rok 2024 stírají hranice mezi styly, komunitami a příležitostmi. Designéři si pohráli s formou i barvami, experimentovali s technologiemi a výsledkem je sedm klíčových tvarů, které definují celý letošní rok. 
Sluneční brýle jako zásadní detail celého vzhledu definují celkový styl, mohou být minimalistické jako zbytek oblečení, anebo naopak nabourat estetiku quiet luxury i zcela rozbít formální dress code. Jedny překračují hranice ryzí funkčnosti, druhé představují hybrid několika stylů, jiné se stávají elegantním dekorativním prvkem, který povyšuje vaši image na nový level. I když máte oblíbený model z minulých let, letošní hity vypadají přece jen jinak. Všechny ale spojuje jedno – jsou natolik atraktivní, že záhy zjistíte, že jen jeden trend vás neuspokojí, a do své sbírky zařadíte další. A ještě jeden. Nebo radši dva.

Štíty

Nejen u těchto tvarů platí, že čím větší a nápadnější, tím lepší. Tyto sluneční brýle rozhodně nejsou pro minimalisty. Oversized formy, logománie, zářivé barvy a závodnický vibe tvoří dokonalý recept pro ty, kdo hledají maximální ochranu pro své oči, zdánlivé soukromí, ale ve skrytu duše chtějí vyniknout v davu. Balenciaga, Gucci, Tom Ford a další vám to s radostí umožní. 

Bez obrouček

Tyto sluneční brýle jsou ukázkovými příklady pokročilosti technologií a bezbřehé fantazie návrhářů. Kdo potřebuje nápadné obroučky, když stačí dobře vyvážené nožičky a hlavně skvělý tvar samotných skel? Na těchto modelech je cosi nadčasového a futuristického zároveň. Samotné nároky na eleganci splňují na 120 %.

Hybridní pilotky

Milujete klasické pilotky? Tak tyto brýle si zamilujete o to víc. Pojí se v nich retro styl s nejmodernějšími technologiemi a přináší do vaší sbírky tolik žádané vzrušení. Nehledejte v nich žádnou nostalgii, toto je óda na současnost a tichý luxus, které se zdá nás jen tak rychle neopustí. Pro milovníky McQueena a Saint Laurenta ideální volba.

Inovativní kovy

Když už se rozhodnete pro obroučky a ty barevné, sportovně laděné nezapadají do vašeho šatníku, podívejte se luxusní metalické brýle a zde popusťte uzdu své fantazii. Skla tón v tónu jako u Versace nebo naopak kontrastní kombinace podle Saint Laurent a Gucci, obě varianty jsou správně. Stačí si vybrat. 

Urban sport

Dynamický design zkombinovaný s metropolitní elegancí. Toto jsou brýle pro ty, kdo nedělají kompromisy a chtějí všechno hned a samozřejmě v té nejvyšší myslitelné kvalitě. Už ze samotného tvaru cítíte rychlost, ovšem nelze mluvit o ryze sportovních modelech. Odkazují na energický životní styl svého nositele. Perfektní volba pro všechny jet-settery a temperamentní milovníky rušného života ve městě.

Na plné obrátky

To, co jsme si řekli o trendu urban sport, ještě zdvojnásobte a dostanete podobu dalšího z letošních nepřehlédnutelných stylů, které ovládly módní scénu. Prohnuté, přiléhavé, velké a robustní. Tyto sluneční brýle odkazují na závody, kde maximální rychlost je jediným měřítkem úspěchu. Troufnete si?

Kouzlo nečekaných detailů

Nepřehlédnutelné, pro mnohé extravagantní, pro své nositele především zábavné. Tato kategorie trendy slunečních brýlí vychází z toho, že každý doplněk může být i šperkem, aniž by na něm musely být diamanty a jiné drahé kamení. Žluté zlato hraje klíčovou roli, stejně jako loga a především fantazie tvůrců a odvaha nositelů. Je pro vás život jedna velká party? Pak právě tady se najdete.