Odebírejte novinky Vogue

Obálka aktuálního čísla
Vogue CS do schránky. Poštovné zdarma.
Napište, co hledáte
Doplňky

Barevné punčocháče pro trendy zimní vzhled: 14 modelů, které musíte mít ve svém šatníku

Laura Tortora14. 10. 2024
Jak se lemy sukní zkracují, tak se do popředí opět dostávají nohy. Tentokrát však ne nahé, ale zahalené do zářivých, odvážných odstínů. Podzimní trendy totiž jasně hlásají: barevné punčocháče musíte mít ve svém šatníku ve více barvách než jen v černé. 
Autor: Launchmetrics
Foto: Launchmetrics

Trendy barevné punčocháče dodají každému stylingu šmrnc

Černá barva je skvělá klasika, která dokáže překonat (téměř) jakoukoli výzvu z našeho šatníku. Je to ta nejjednodušší a nejbezpečnější volba, i když mluvíme o punčochových kalhotách. V této sezoně však trendy podzim-zima 2024/2025 sázejí více na barvy a vyzývají k větší odvaze. Díky estetice 60. let, která se vrátila do módy již před několika sezonami a díky níž se lemy šatů a sukní náhle zkrátily, a nohy tak vykročily do centra pozornosti, punčocháče se stávají skutečnými hvězdami mezi doplňky — a na zimu je návrháři rádi ukazují v mnoha verzích. 

Neonové a zářivě barevné punčocháče

Neonové odstíny jsou nejvíc cool volbou sezony. S kontrasty si přitom můžete pohrát tak, že se rozhodnete pro nečekané barevné kombinace, jako to dělá značka Miu Miu. Kombinujte i vy punčocháče v intenzivních tónech s neutrálními nebo jinými výraznými barvami. Skvělými protagonisty k zářivému looku budou vlněné modely, které sladíte s botami, které mohou mít až lehce infantilní nádech.
Kolekce podzim - zima 2024/2025, MIU MIU
1 / 7
Kolekce podzim - zima 2024/2025, MIU MIU
Foto: Launchmetrics

Vzorované punčocháče (včetně vlněných)

Základní a zcela zásadní pravidlo tohoto trendu, které jsme viděli mimo jiné na přehlídce Missoni, zní: zabavit se. Ať už tedy punčocháče sladíte se vzorem oblečení, nebo si vyberete zcela jiný potisk a vydáte se cestou eklektického stylingu, nesmějí být nudné!
Kolekce podzim - zima 2024/2025, MISSONI
1 / 5
Kolekce podzim - zima 2024/2025, MISSONI
Foto: Launchmetrics

Barevné krajkové punčocháče

Když už mluvíme o punčocháčích, krajka je zde nutností a zůstává super ženská i v barevné verzi, která získává novou, ironickou a zábavnou stránku. Mezi nejoblíbenější barvy sezony patří červená, odvážná a úžasně sexy, nebo žlutá, jak navrhuje Vivetta.
Kolekce podzim - zima 2024/2025, VIVETTA
1 / 5
Kolekce podzim - zima 2024/2025, VIVETTA
Foto: Launchmetrics