Odebírejte novinky Vogue

Obálka aktuálního čísla
Vogue CS do schránky. Poštovné zdarma.
Napište, co hledáte
Móda

Dlouhé kabáty, které vás promění v královnu zimy

Kristýna Jandová18. 10. 2024
Zimní šatník bez dlouhého kabátu? Nemyslitelné! Inspirujte se nejnovějšími trendy z přehlídkových mol a vyberte si kabát, který podtrhne vaši osobnost a zahřeje vás i v těch nejchladnějších dnech. 
Autor: Launchmetrics
Foto: Launchmetrics
Je nadčasový, elegantní a s dobrou péčí vám vydrží několik sezon. Řeč je o dobře padnoucím černém kabátu, který je stálicí v každém zimním šatníku. Renomované značky jako Valentino, Stella McCartney a Chanel ho v kolekcích na podzim a zimu 2024 – 2025 představily v moderních střihových liniích. Ale proč mít jen jeden kabát, když jich můžete mít víc? 
Kolekce na letošní zimu nabízí širokou škálu materiálů a stylů. Na scénu se vracejí oblíbené kožešiny, ať už v podobě celokožešinových kabátů, nebo těch s kožešinovými detaily. Velmi trendy jsou také tzv. teddy kabáty s výraznou měkkou texturou. Milovnice výraznějších materiálů si přijdou na své s kůží. Ať už dáváte přednost té pravé, nebo umělé, v kolekcích Toma Forda, Versace, Bottega Veneta či Hermès rozhodně najdete spoustu inspirativních kousků. Díky značkám jako Jil Sander a Vetements pak vidíme, že i péřový kabát může být stylový. Podívejte se, jaké trendy na zimu 2024 – 2025 dominovaly módním kolekcím, a vyberte si toho pravého zimního společníka. 
Kolekce podzim - zima 2024/2025, VETEMENTS
1 / 22
Kolekce podzim - zima 2024/2025, VETEMENTS
Foto: Spotlight/ Launchmetrics

Elegance přírody

Zemité tóny od hnědé přes béžovou až po khaki zelenou a olivovou jsou nezastavitelným trendem. Kabáty v barvách lesů a podzimního listí jsou mezi milovníky módy naprostou nutností. Tato barevná paleta navíc dokonale vystihuje přechod mezi podzimem a zimou. Kvalitní kousky najdete u značek jako Toteme, M-Kae nebo Coosh. Dokonalé kabáty v barvách přírody nechyběly v kolekcí Loewe, Chloé, Dries Van Noten ani Ferragamo.
Hnědý kabát ze směsi vlny, M-KAE, prodává M-Kae, 10 284 Kč
1 / 4
Hnědý kabát ze směsi vlny, M-KAE, prodává M-Kae, 10 284 Kč     
Foto: M-Kae

Kožený kousek pro odvážné

Kožený kabát je investicí, která vydrží. Zvolte klasický střih oversized saka či trenčkotu nebo zkuste jemný kožený semiš. Londýnská značka Ducie, založená v roce 2004 návrhářkou anglicko-barbadoského původu Ducien Keam-George, nabízí širokou paletu trendy barev od zemitých tónů až po výraznou bordó. Není divu, že si její kožené kousky oblíbily i hvězdy jako Lady Gaga a Selena Gomez.
Hnědý kabát z kožené semiše, DUCIE, prodává Ducie, 1 158 €
1 / 4
Hnědý kabát z kožené semiše, DUCIE, prodává Ducie, 1 158 €     
Foto: Ducie

V barvě vína

Vínová revoluce zasáhla módní svět. Stejně jako klasická námořnická modrá, má i tento intenzivní odstín bordó potenciál stát se nadčasovou barvou, která přečká sezony. A stejně jako vzácný rubín, tento intenzivní odstín hluboké červené dodá vašemu šatníku nádech luxusu a sofistikovanosti. Jeho schopnost rozzářit každý outfit z něj činí investici, která vás rozhodně nezklame. Kabáty v této barvě v kolekcích na podzim a zimu 2024 – 2025 předvedly značky jako GCDS, Hermès, Ann Demeulemeester a Mugler
Bordó kabát z vlny, CO, prodává Net-a-Porter, 1 515 €
1 / 4
Bordó kabát z vlny, CO, prodává Net-a-Porter, 1 515 €     
Foto: Net-a-Porter

Klasika pro každý šatník

Černý kabát je základem každého zimního šatníku. Je praktický, elegantní a sluší každé postavě. Letos se objevuje v různých délkách a střihových variantách od klasického až po oversized modely. Nebojte se experimentovat s různými délkami a detaily, jako jsou výrazné límce nebo zajímavé klopy. A pokud toužíte po maximálním pohodlí, sáhněte po kabátu s příměsí kašmíru.
Černá kabát s šálou, TOTEME, prodává Net-a-Porter, 1 120 €
1 / 4
Černá kabát s šálou, TOTEME, prodává Net-a-Porter, 1 120 €     
Foto: Net-a-Porter

Jako v peříčku

Péřové kabáty mohou být nejen módní, ale také nesmírně pohodlné a teplé. Nadýchaný materiál vás totiž zahřeje i v těch největších mrazech. Originální péřovky nechyběly v kolekcích Vetements, Isabel Marant nebo Jil Sander. Kvalitní a stylové kousky nabízí například i ukrajinská značka Ienki Ienki, jejichž lehké kousky vyplněné husím peřím si zamilovaly i módní ikony, jako jsou Emily Ratajkowski, Bella Hadid nebo Hailey Bieber
Černý péřový kabát, MONCLER, prodává Net-a-Porter, 1 376 €
1 / 4
Černý péřový kabát, MONCLER, prodává Net-a-Porter, 1 376 €     
Foto: Net-a-Porter

Kožešinový comeback

Kožešina se vrací na výsluní. Mnozí návrháři volí umělé kožešiny, které na první pohled nerozeznáte od těch přírodních. Oblíbené jsou také objemné teddy kabáty, které předvedla návrhářka Stella McCartney i Valentino. Značka Coperni pak předvedla extravagantní černou kožešinu se zeleným ombré efektem. Na luxusní klasiku ve stylu Mob Wife pak vsadili Dolce&Gabbana a Miu Miu.
Kabát s detaily z umělé kožešiny, TOTEME, prodává Net-a-Porter, 3 760 €
1 / 4
Kabát s detaily z umělé kožešiny, TOTEME, prodává Net-a-Porter, 3 760 €     
Foto: Net-a-Porter