Móda

Nepostradatelná součást letního šatníku? Bílé šaty!

Bílé šaty jsou v horkých dnech nutností. Ať už zvolíte stylové popelínové, nebo ležérní košilové, jejich jednoduchost z nich činí perfektní letní kousek pro jakoukoliv příležitost. 
Foto: Launchmetrics
Romee Strijd
Hodí se na procházku k moři, na dětské hřiště, ale i do práce. A co víc, bílé šaty fungují jako ideální podklad pro doplňky jako třeba proutěné kabelky nebo sandály. Není proto divu, že dominovaly v mnoha kolekcích na jaro/léto 2024, od značek Tove a The Row až po Ferragamo či Khaite.
Za horkých dní, které právě teď prožíváme, jsou bílé šaty ideálním způsobem, jak se cítit pohodlně a šik zároveň. Romantické šaty od značek Dôen, Posse a Altuzarra stoprocentně podtrhnou váš šmrnc. V každém případě je můžete vzít jak do města, tak i na festival, kde je můžete spárovat se stylovými kozačkami, nebo teniskami.
Pro moderní look do práce ale zvolte jemné košilové šaty od značek, jako je The Frankie Shop nebo Victoria Beckham. Šaty můžete doplnit mokasínami a nadčasovou kabelku. Pro ty, co hledají univerzální kousek, jsou ideální bílé šaty od Khaite, La Ligne nebo Jil Sander. Vmžiku se totiž promění z denního na večerní, koktejlový outfit, a to pouhým přidáním elegantních lodiček a psaníčka.
Pokud jde o letní městský styl, nic není víc šik než čisté linie šatů od značek jako Toteme, Proenza Schouler White Label nebo Another Tomorrow. Háčkované šaty od Staud vám zase zpříjemní přesun z pláže do baru. (Mimochodem, černé plavky pod nimi budou vypadat skvěle.). Nemůžete se dočkat svého nového modelu?
Tady je 33 jednoduchých bílých šatů, které se stanou oblíbenou součástí vašeho letního šatníku.
Článek vyšel v originále na  vogue.com.