Odebírejte novinky Vogue

Obálka aktuálního čísla
Vogue CS do schránky. Poštovné zdarma.
Napište, co hledáte
Sneakers

Nejnovější spolupráce Wales Bonner s Adidas Originals je tady

ALICE CARY16. 5. 2024
Nové tenisky jsou tak dobré, jak byste čekali. Vogue přináší exkluzivní pohled na novou spolupráci Wales Bonner s Adidas Originals, která se na trhu objeví na trhu 21. května.
Wales Bonner X Adidas Originals SS24
Foto: Viviane Sassen
Wales Bonner X Adidas Originals SS24
„Při práci na této kolekci mě zaujaly běžecké tradice v Etiopii a Keni,“ říká Grace Wales Bonner pro Vogue o inspiraci své nejnovější spolupráce s Adidas Originals. „Přesněji řečeno klid běžce na dlouhých tratích a myšlenka, že a jak bych jej mohla vztáhnout ke svému vlastnímu uměleckému přístupu.“
Nová kolekce s názvem The Rift Valley Runners, která vychází z Graceiny přehlídky Marathon pro jaro – léto 2024, je pojmenována podle vysokohorského domova atletických šampionů v keňském Itenu a zkoumá „odolnost, vytrvalost a odhodlání“. „Jelikož jsem přemýšlela o outdooru, přirozeně mě to táhlo k technickému oblečení, fluorescenci, k oděvům, ve kterých se můžete volně pohybovat,“ říká Grace Wales Bonner a dodává, že živá barevná paleta a zaměření na běžecké siluety představují hlavní odlišnosti oproti předchozím kolekcím.
Wales Bonner X Adidas Originals SS24
Foto: Viviane Sassen
Wales Bonner X Adidas Originals SS24
Na působivých fotografiích Viviane Sassen a ve filmu Stevena Traylora se objevují běžci Emmanuel Wanyonyi, Bethwel Yegon, Nelly Chepchirchir, Charles Simotwo, Cornelius Kemboi a Barselius Kipyego v novém designu značky Wales Bonner pro jaro – léto 2024. Archivní sportovní looky se tu vyskytují ve světle současné optiky: Teplákové soupravy vidíme v elektricky modré, jasně červené, žluté a zelené barvě. Volné šortky zdobí výrazné vzory kostek a kohoutí stopy, zatímco běžecká tílka jsou vyvedena v pružných úpletech. Stejně jako v případě předchozích spoluprací jsou na několika částech kolekce vyobrazeny tři pruhy, které jsou pro značku Adidas charakteristické.
Wales Bonner X Adidas Originals SS24
Foto: Viviane Sassen
Wales Bonner X Adidas Originals SS24
Z focení kampaně vyzařuje hmatatelná energie. Sassen, Traylor a hvězdné herecké obsazení pózují v kusech, připomínajících izotermické fólie, do nichž se balí běžci po dálkovém závodě, rozcvičují se, dělají výpadové pózy a samozřejmě běhají.
Místo běžeckých bot však sportovci debutují s novými teniskami Wales Bonner pro jaro – léto 2024 včetně archivní siluety SL76, která je reinterpretována ve světle modré, černé a žlutočerné barevné variantě, přičemž druhá jmenovaná je riffem na repliku Adidas Neftegnas, v níž Haile Gebrselassie vyhrál berlínský maraton v roce 2008. Ostatně viděli jsme ji na pařížské přehlídce loni v červnu. K dispozici jsou také dvě svěží verze modelu Samba – ve smetanové a šedé barvě s modrými pruhy a Samba Millennium v hnědé kůži s modrým pony-hair podpatkem.
Wales Bonner X Adidas Originals SS24
1 / 8
Wales Bonner X Adidas Originals SS24
Foto: Viviane Sassen
Nastavte si upomínku: Kolekce bude celosvětově uvedena na trh 21. května na Walesbonner.com, Adidas.com a u vybraných prodejců.
Článek vyšel v originále na vogue.co.uk.