Street style

Inspirujte se street stylem: Jak letos na jaře nosit sukni přes kalhoty

Módní přehlídky nám doručily mraky inspirace, jak letos na jaře pracovat s vrstvením. Právě sukně přes kalhoty, trend, který se k nám vrátil z nultých let, je jedna z možností, jak si s vrstvením poradit. Ukážeme vám, jak na to.
Foto: Christian Vierig/Getty Images, Francesca Babbi
Trička nebo tílka přes topy s dlouhými rukávy, roláky pod košilemi, mikiny s kapucí a na ně sako – na přehlídkových molech se to v posledních několika sezonách jen hemžilo možnostmi, jak kreativně pojmout vrstvení. Berte je jako snadné a efektivní tipy, které vám pomůžou i ty nejzákladnější kousky šatníku proměnit v trendy celek. Stačilo prohlédnout si diváky v prvních řadách přehlídek pro podzim – zimu 2024/25 a bylo jasné, jaký nový (nebo spíš staronový) stylingový prvek bude dominovat létu.

Sukně nebo šaty přes kalhoty ve většině lidí vyvolávají vzpomínky na nultá léta: Sukně se zvlněnými cípatými lemy v boho stylu étericky povlávají nad roztrhanými džínami. Matchy-matchy kalhotové kostýmy ladí s minisukní. Už během přehlídek pro podzim – zimu 2023/24 bylo jasné, že tenhle trend zažívá comeback a vrací se na výsluní, jak dokázaly třeba kolekce značek Conner Ives, Fendi nebo Luar. A to je jen špička ledovce. 
Look, kterému dominuje sukně přes kalhoty, se dá realizovat mnoha způsoby podle toho, co máte k dispozici. Na fashion weeku byly k vidění kombinace jako tartanová midisukně přes volné džíny nebo šedý kostým v pánském stylu s bílou košilí, přes kterou návštěvnice navrstvila barevné minišaty bez ramínek. Se sukní přes kalhoty se dá samozřejmě pracovat podle toho, jaký preferujete styl a co už máte ve skříni. Důležité je myslet na proporce: Minisukně bude například skvěle vypadat s užšími střihy kalhot, kdežto baggy džíny budou fungovat v punkovém stylu se sukní à la kilt. A nebojte se hrát si s texturami a potisky – eklektický vzhled tady rozhodně není na škodu.

Níže se můžete inspirovat vybraným street stylem i tipy na shopping.

Double denim, tartan a jednoduché doplňky

Foto: Valentina Valdinoci

Kostkovaná minisukně, kalhoty s proužkem a výrazná bunda

Foto: Francesca Babbi

Šedý komplet, bílá košile a šaty bez ramínek

Foto: Francesca Babbi

Baggy džíny, šaty a kožená bunda

Foto: Christian Vierig/Getty Images
Článek vyšel v originále na Vogue.co.uk.