Trendy

Pozor, rah-rah sukně je zpět

Volánkové vrstvené sukýnky s asymetrickými lemy, které začaly trendovat v osmdesátých letech a znovu obsadily naše šatníky během let nultých, jsou zpět. Ukážeme vám, po jakých sáhnout, a hlavně jak je stylovat.
Foto: Spotlight/ Launchmetrics
Kolekce jaro - léto 2024, MIU MIU
Rah-rah sukýnka vděčí za své jméno osmdesátkovým roztleskávačkám – „rah-rah“ je lehce otravné povzbuzování. Právě chearleaderky tento model před třemi desítkami let začaly nosit a udělaly z něj trend. Šlo o přímou citaci cheerleaderských uniforem. Není nic hravějšího než sukně lehce připomínající tutu, plná nadýchaných vrstev a volánků. A právě tento typ sukně se opět dočkal módní renesance, jak jsme mohli zaznamenat na přehlídkových molech pro jaro – léto 2024, kde je módní domy představily v aktualizovaných verzích se sníženým pasem nebo asymetrickými lemy.
Ačkoli původní rah-rah sukně nemají boho ani hippie historii, jejich silueta sama o sobě dokáže nositeli vytvořit auru někoho, kdo v devadesátkách sjezdil všechny existující festivaly včetně těch na vzdálených thajských ostrovech. Se stoupající oblibou boho stylu se dá jistě očekávat, že se právě s touhle sukýnkou budeme letos v létě potkávat čím dál tím častěji, obzvlášť na festivalech, jako je Glastonbury.
Pro všechny, kdo by rádi právě na téhle sukni postavili svůj festivalový look, doporučujeme podívat se na přehlídku Miu Miu pro jaro – léto 2024, kde se objevil model se stahovací šňůrkou na sníženém pasu a logem v opravdu ultra krátké délce. Pokud počítáte s tropickým počasím, doplňte ji námořnickými mokasínami nebo párujte s jednoduchými sandálky. Ale skvěle bude vypadat i s bahnuvzdornými holínkami. 
Pokud se rozhodnete vynést rah-rah sukni do kanceláře, inspirujte se kolekcí jaro – léto 2024 značky Loewe. Tyto vrstvené sukně se tam objevily v decentních krémových nebo námořnických odstínech doplněné o véčkové svetříky a kostkované košile v preppy stylu. A boty? Mary Janes, mules nebo klasické sandály.
Hledáte tu správnou kombinaci na celonoční párty? Inspirujte se rah-rah sukní s opravdu sníženým pasem podle Vaquera, doplněnou o špičatou podprsenku, bomber a ocvočkovaný baret. Nebo se podívejte na styl, který se objevil u milovnice sukní Molly Goddard: Ta rah-rah sukýnky párovala s rozepnutými kardigany a metalickými botami na platformě. Jaký styl v rámci tohoto rozevlátého trendu zvolíte, je jen na vás.
Článek vyšel původně na Vogue.co.uk.