Odebírejte novinky Vogue

Obálka aktuálního čísla
Vogue CS do schránky. Poštovné zdarma.
Napište, co hledáte
Trendy

Je to klasika! 20 nejlepších trenčkotů, které si můžete koupit na tenhle rok

Anežka Lišková11. 10. 2024
Potřebujete snadné řešení pro dokonalý outfit? Proč nesáhnout po trenčkotu, který máte ve skříni? Je stejně perfektní během deštivého letního dne jako za chladných podzimních večerů.
Autor: Instagram @capucinerqllrt
Foto: Instagram @capucinerqllrt
Není náhoda, že béžový trenčkot je jedním z mála kousků, který si udržel popularitu už od svého vzniku. Nejenže je nezbytnou součástí minimalistického šatníku, ale zároveň je to i kus oděvu, který můžete nosit a uchovávat navždy. Pořád si pamatuju, jak jsem nosila béžový trenčkot na rodinném výletu do Paříže, když mi bylo asi tak deset let. Do toho z dětství už se nevejdu, určitě si ale letos pořídím nový.
Díky jeho nadčasovým detailům a neutrální barvě nemůžete s trenčkotem udělat chybu. Je vyroben z lehkého materiálu, ideálního pro dny s nevyzpytatelným počasím, a díky univerzální barvě se hodí ke každému outfitu, který si ten den obléknete.
Trenčkot poprvé zazářil ve světě módy díky Thomasu Burberryovi, který ho na začátku 20. století proslavil svým voděodolným materiálem. Ikonický status si získal díky filmovým hvězdám, jako byla Audrey Hepburn ve filmu Snídaně u Tiffanyho, a dokonce i díky členům královské rodiny, třeba královně Alžbětě II., která ho často nosila během svých volných dní. Dnes ho stále vidíme na všech celebritách od Kate Moss po Meghan Markle, čímž se stal synonymem pro elegantní, ale nenucený vzhled.
Byl k vidění i na přehlídkách značek Miu Miu, Dior a Bottega Veneta pro sezonu podzim – zima 2024, čímž to nekončí. Jeho sláva pokračuje i na přehlídkách Ganni, AMI a Victoria Beckham pro jaro – léto 2025, což dokazuje, že tento kousek se skvěle hodí nejen na podzim, ale i na další roční období.
Kolekce podzim - zima 2024, MIU MIU
1 / 16
Kolekce podzim - zima 2024, MIU MIU
Foto: Launchmetrics
Nejjednodušší a nejpohodlnější způsob, jak ho nosit, je s džíny, tričkem, páskem a balerínami – takhle snadno vytvoříte ohromující look s trenčkotem coby dominantou. Obyčejný outfit povznese na úplně novou úroveň.
1 / 8
Foto: Instagram @hoskelsa
Existují jednoduché střihy, na které jsme zvyklí, s hnědými knoflíky, páskem a límečkem. Ale značky jako Cos, AMI Paris a Acne Studios ukázaly, že experimentování s barvami, látkami a texturami může přinést šik oblečení s nečekaným zvratem.
Tady je 20 nejlepších dámských trenčkotů zahrnujících všechny možné styly a pro každý rozpočet. Jsou tu investiční trenčkoty jako Burberry, Prada a Saint Laurent, které budete nosit navždy, nebo cenově dostupné možnosti od Zary a Manga.
Trenčkot, BURBERRY, prodává Farfetch, 3 225 €
1 / 20
Trenčkot, BURBERRY, prodává Farfetch, 3 225 €     
Foto: Burberry