Trendy

Návrat nejsvůdnějších šatů během horkých letních dnů oceníte

Tyto šaty vám nic neodpustí, ale právě v tom spočívá jejich kouzlo.
Foto: Jeremy Moeller/Getty Images
Chloe Lecareux

Saténové slip dress jsou must-have šaty na léto 2024

Lesklé, přiléhavé, na ultra tenká ramínka. Saténové šaty, které definovaly 90. léta, se zařadily mezi povinnou letní výbavu letošní sezony. S krajkovým lemem i bez něj je nosí módní insiderky a celebrity jako Candice Swanepoel, Jeanne Damas a Heidi Klum. Stejný střih, ovšem z průsvitného materiálu z podzimní kolekce Gucci, před pár dny zvolila Dakota Johnson, která na Tribeca Film Festival promovala svůj film Daddio. V souvislosti s rostoucí popularitou slip dress nelze nezmínit také Zoë Kravitz, ta je prosazuje v kombinaci s tričkem
Ikonické šaty, které svého času psaly módní historii (Lady Diana na MET gala v šatech Johna Galliana pro Dior, Kate Moss, Gwyneth Paltrow), se znovu dostaly do středobodu pozornosti. Do svých letních kolekcí je zařadily mj. značky Gucci, Max Mara, Coperni. Když si chcete koupit tento ryze nadčasový kus oblečení, nezapomeňte se podívat také na kolekci Victoria Beckham nebo Boss. V různých délkách je interpretují také módní řetězce Zara, Mango a H&M.

Jednoduché a sofistikované: Slip dress do práce i na svatbu

V horkých týdnech a měsících se nejlépe daří právě lesklé saténové variantě šatů na špagetová ramínka. Důvod je jasný – variabilita. Slipové šaty z jednobarevného saténu vynikají obrovskou všestranností, která z nich dělá nezbytný oděv v každém šatníku. Jsou ideální na den s tričkem a teniskami a snadno se promění v elegantní večerní šaty, když k nim přiberete sandály na podpatku nebo kozačky (teď právě samozřejmě ve western stylu).
Dají se vzít do práce pod sako, na výlety městem, kde v nich můžete navštívit i galerii nebo michelinskou restauraci, která přece jenom vyžaduje jistý dress code, a jako svatební host je taky stoprocentně oceníte, jen jejich barvu předem konzultujte s nevěstou a určitě se v tomto případě vyhněte bílé. Nechcete přece konkurovat té hlavní osobě. 
U doplňků si hrajte s nejrůznějšími styly a kombinujte výrazné šperky s kabelkou tón v tónu, stejně dobře působí i minimalistická varianta, kdy jediným doplňkem jsou sluneční brýle. Mezi barvami letos jasně vede bílá, černá s bílou a zářivá červená. Ovšem i zlatavě béžový, růžový nebo tmavě modrý satén vypadá božsky. 
P. S.: Nezapomeňte svá ramena, paže, dekolt a ráda pečlivě namazat pořádnou vrstvou SPF, protože jinak se z fancy stylingu stane noční můra.