Odebírejte novinky Vogue

Obálka aktuálního čísla
Vogue CS do schránky. Poštovné zdarma.
Napište, co hledáte
Trendy

Zapomeňte na hedvábí. Tato sukně je zlatým hřebem podzimního šatníku

Cindy Kerberová24. 9. 2024
Maximálně univerzální. A díky fenomenální podzimní kolekci Chloé od Chemeny Kamali taky maximálně trendy. Nadčasová, tím pádem udržitelnější než jiné sezonní kousky, elegantní, boho a cool. Taková je sukně, která by neměla chybět v žádném šatníku na podzim 2024.
Autor: Spotlight/ Launchmetrics
Foto: Spotlight/ Launchmetrics

Semišová sukně je na podzim jasná sázka na jistotu

Když Chemena Kamali představovala svou první kolekci pro módní dům Chloé, okamžitě bylo jasné, že tu máme cosi výjimečného. Prakticky nevyčerpatelný zdroj inspirace a okamžitý hit. Kamali vrátila na scénu boho styl v té nejlepší možné podobě. Vedle romanticky rozevlátých šatů a botách na platformě ve stylu 70. let to taky znamená velký comeback delší semišové sukně. Módní trendy na sezonu podzim – zima 2024/2025 upřednostňují styl boho chic, a tím právě i sukně z hebkého semiše. 
Semišové sukně, ať už pouzdrové pod kolena, nebo áčkové nad kotníky, vnášejí do podzimního šatníku jistou bezstarostnost. Jsou elegantní a velmi ženské, ale ne prvoplánové, a také jsou nesmírně variabilní. Historicky se pojí s výraznými osobnostmi feministického hnutí a nejsledovanějšími ženami světa.
Kolekce podzim - zima 2024/2025, MIU MIU
1 / 4
Kolekce podzim - zima 2024/2025, MIU MIU
Foto: Launchmetrics
Semišovou sukni můžete kombinovat s romantickou halenkou, průsvitnou blůzou, minimalistickým rolákem nebo s klasickou košilí. Skvělou volbou je také semišové sako tón v tónu se sukní, jak jsme viděli na přehlídce kolekce podzim – zima 2024/2025 značky Miu Miu. Matthieu Blazy, kreativní ředitel značky Bottega Veneta, pracoval s hebkým semišem v zeleném odstínu a áčkovém střihu. Versace představila semišovou pouzdrovou sukni také s barevnými punčocháči jako Miuccia Prada u Miu Miu. Ovšem Donatella zvolila styling se zlatým korzetovým topem. To už se ale bavíme o kolekci na jaro – léto 2025
Co z toho vyplývá? Že semišová sukně v délce pod kolena a delší je perfektní investicí, která se vám vyplatí, protože ji nebudete nosit jen na podzim a v zimě, ale v té teplejší části roku. 
Street style London Fashion Week, 2024
1 / 6
Street style London Fashion Week, 2024
Foto: Spotlight/ Launchmetrics