Odebírejte novinky Vogue

Obálka aktuálního čísla
Vogue CS do schránky. Poštovné zdarma.
Napište, co hledáte
Trendy

Žabky. I letos jsou cool a nosí se i do města

Jana Patočková22. 5. 2024
Jedni je milují, druzí nenávidí. Pantofle, které oddělují palec od zbytku prstů, jsme si zvykli nosit v jejich gumové podobě k vodě. Teď si je vzali za své módní značky a udělaly z nich letní hit na každou příležitost. Jaké budou letos ty vaše?
Jennifer Lawrence
Foto: Stephane Cardinale - Corbis/Corbis via Getty Images
Jennifer Lawrence
Stylů, které si letos můžete vybrat, je nepřeberné množství, proto jsme nejvíc hot žabky pro vás seřadili do čtyř základních kategorií. Jde o boty super stylové, však ani jejich plastová verze k vodě není obyčejná banální pantofle, ale má něco extra, tedy netypické řešení pásku. Když si k tomu přičtete další faktory jako hru s materiálem, barvami, stylem podrážky či podpatku, máte tu botu, která je i v minimalistické verzi nevšední. Mrkněte se na nejstylovější žabky na letošní léto a vyberte si typ, který dokonale podtrhne váš styl. Než si je obujete, nezapomeňte na pedikúru!
Annakiki
1 / 29
Annakiki
Foto: Spotlight/ Launchmetrics

Nesmrtelné platformy

Platformy jsou prostě skvělé. Představují ideální volbu pro ty, kdo nefandí klasickému podpatku, ale zároveň ocení nějaký ten centimetr navíc. Od měkkých pěnových žabek v devadesátkovém stylu po avantgardní hot pink miláčky od Love Moschino žabky dokonale vyladí i ty nejvíc basic fity. Navíc se skvěle snoubí s trendem širokých kapsáčů a v casual verzi od Crocs dobře doplní třeba letní minišaty.   
Sandály QUILTED, BERSHKA, prodává Zalando, 549 Kč
1 / 5
Sandály QUILTED, BERSHKA, prodává Zalando, 549 Kč      
Foto: Bershka

Sandálky na podpatku

Letní boho sandálky na podpatku jsou dokonalou esencí #summervibes. Pokud je právě tohle váš vibe, zkuste pokročilou verzi od Giuseppe Zanotti. Pro všechny, kdo jedou v minimalismu a devadesátkových referencích, je tu Camper se svým modelem Thelma. Milovníky extravagance nadchne nesmrtelný model Morso od GCDS, ve kterém budou vaše nožky k nakousnutí. Doslova.  
Sandály Morso Thong, GCDS, prodává Zalando, 20400 Kč
1 / 5
Sandály Morso Thong, GCDS, prodává Zalando, 20400 Kč      
Foto: GCDS

Na každý den

Kůže nebo její veganské alternativy hrají prim v kategorii, kterou jde nejlépe popsat jako „na každý den“. Pohodlné, ovšem velmi stylové pantoflíčky, ve kterých můžete vyrazit do práce i na rande, volte klidně v okázalejším stylu, jako jsou ty od Kurta Geigera, nebo sáhněte po klasických žabkách Birkenstock, s nimiž nikdy nešlápnete vedle a za které vám vaše nohy poděkují. 
Černé žabky, JENNY FAIRY, prodává CCC, 599 Kč
1 / 5
Černé žabky, JENNY FAIRY, prodává CCC, 599 Kč      
Foto: CCC


Všechny barvy duhy

Jestli něco definuje léto, pak jsou to barvy. I pokud vyznáváte minimalismus, je právě barevná obuv tím skvělým akcentem, který pozvedne monochromatický outfit. Oranžová, modrá, žlutá. Rozehrajte barevné struny fantazie a vyjádřete ji botami. 
Žabky Jeans Wedge, KARL LAGERFELD, prodává Answear, 3299 Kč
1 / 5
Žabky Jeans Wedge, KARL LAGERFELD, prodává Answear, 3299 Kč      
Foto: Karl Lagerfeld