Trendy

18 letních kompletů, které rychle vyřeší otázku, co na sebe

Není nic jednoduššího než ráno vstát a vklouznout do kompletu. Sety se navíc momentálně těší velké popularitě, takže je načase si také nějaký vybrat. Našli jsme pro vás ty nejvybranější.
Foto: Launchmetrics
Street style Paris Fashion Week 2023
„Matchy-matchy“ je termín, který označuje sladěné komplety, ale často si pod ním představíme spíše nějakou tu retro hrůzu: Třeba cukrkandlové šatičky svatebních družiček, tak trochu nepovedené zásnubní fotky, na kterých páry krkolomně ladí outfity, či fotky ze školky (a s nimi také mámino nostalgické: „Ale prosím tě, vždyť ti to v tom klouboučku sladěném s šatičkami tak slušelo!“). Tak tohle všechno můžete klidně pustit z hlavy. V kurzu jsou odlehčené a hlavně nositelné kousky!
Komplety a sety se na módní scéně pohybují už více než sto let, jejich historie sahá k tvídovým kostýmkům Coco Chanel nebo k barevným soupravám od Mary Quant z 60. let. Letošní soupravy se ale objevují snad ve všech možných podobách — od těch háčkovaných se šortkami, které se skvěle hodí na dovolenou, až po odvážné kusy s leopardím motivem. Všechno je povoleno. A milý bonus? Ranní oblékání vám takový komplet zkrátí na polovinu času. Jde přece o hotový outfit, který však můžete libovolně kombinovat i s dalším oblečením.
A kde hledat ty nejlepší? Určitě musíme zmínit brand Peachy Den, jehož set Deba byl k vidění letos na festivalu Glastonbury hned na celé plejádě osobností (Maisie Williams se zase nechala vyfotit v kostkovaném kompletu Cindy od Peachy Den). Dalším oblíbencem naší módní redakce je nabídka Faithfull, kde objevíte komplety z lehoučkých materiálů a ve splývavých siluetách. Ideální na žhavé dny!
Tady je výběr těch nejlepších kompletů pro letošní léto. 
Článek vyšel v originále na  vogue.co.uk