Odebírejte novinky Vogue

Obálka aktuálního čísla
Vogue CS do schránky. Poštovné zdarma.
Napište, co hledáte
Trendy

Nejvíc hot kardigan podzimu 2024? V babičkovském stylu

Lucrezia Malavolta2. 9. 2024
Kardigan, tedy propínací svetřík, se během podzimní sezony bezpochyby ocitne v hlavní roli, je totiž stylový i praktický. Pojďte se podívat, po jakém sáhnout a jak jej chytře stylovat.
Kolekce podzim - zima 2024/2025, MARINE SERRE
Foto: Spotlight/ Launchmetrics
Kolekce podzim - zima 2024/2025, MARINE SERRE
Kdo by to byl řekl, že se z kardiganu stane jeden z hlavních kousků podzimu a zimy 2024? Dokonale snoubí praktickou i módní stránku a vsadíme se, že už ho v šatníku nejspíš máte. Je tak trochu v babičkovském stylu a s dotekem tichého luxusu, jen jste jej možná zbytečně dlouho podceňovali. Kombinovat ho lze s čímkoli, může se stát součástí důmyslného vrstvení nebo ho lze nosit jen tak samotný jako statement piece. Kardigan se hodí jak na slavnostnější příležitosti, tak do každodenních outfitů, do těch kancelářských obzvlášť.
Kardiganový trend potvrzují samozřejmě i looky z módních přehlídek na podzim – zimu 2024. Na molech se objevil jak ve verzi „doplňku“, tak v hlavní roli: od eklektického a extrémně moderního pojetí s potiskem doplněného o košili (Marine Serre) po zářivě barevný color-blocking ve stylu „šik babička“ (Prada). V sezoně podzim – zima 2024 se kardigan nenosí jen jako součást vrstvení s tričkem nebo svetříkem s kulatým výstřihem, ale může se snadno stát hlavním hrdinou celého outfitu přesně tak, jako jsme to viděli u Gucci nebo Jil Sander. Tak tedy: Jaký střih a design zvolit na konec léta, ale především na celý letošní podzim a zimu?

Přinášíme vám výběr těch nejlepších modelů, do kterých se vyplatí investovat, od kašmírové klasiky až po zábavné kardigany z vlny s květinovými nebo kostkovanými vzory.

Krátký kardigan

Klasický a nadčasový. Krátký kardigan je jistě jedním z těch kousků, které už nejspíš máte ve skříni, a právě teď je ten správný čas probudit ho ze zimního (nebo spíše letního) spánku a ukázat všem jeho potenciál. Vdechněte mu nový život a vetkněte ho do svých každodenních outfitů v kombinaci s minisukněmi, tailored kalhotami nebo s dlouhými šaty (ano, městské boho se oficiálně vrátilo). A barvy? Nic není off limits, od klasiky včetně černé a šedé po nejvíc trendy odstíny červené a hnědé.   
Kašmírový kardigan, MIU MIU, prodává Mytheresa, 1 380 €
1 / 10
Kašmírový kardigan, MIU MIU, prodává Mytheresa, 1 380 €      
Foto: Miu Miu 

Dlouhý kardigan

Dlouhé kardigany dokážou být sexy i neokázalé. Přes dlouhé průsvitné sukně nebo legíny dokonale nahradí klasický oversized svetr a vytvoří jasnou dominantu outfitu. Nejvíc hot je aktuálně jako statement piece (jen tak bez ničeho pod ním) – díky širokému výstřihu si můžete hrát s knoflíky, které odhalí dekolt nebo to zkusit opačně – zapnout se až ke krku a rozepnout dole, abyste odhalili část břicha.  
Dlouhý kardigan, BARRIE, prodává Farfetch, 1113 €
1 / 4
Dlouhý kardigan, BARRIE, prodává Farfetch, 1113 €      
Foto: Barrie

Elegantní kardigan

Elegantní kardigan se hodí nejen k večerním a formálnějším modelům se sukněmi a výraznými šperky, ale také na denní nošení se sportovními šortkami a slunečními brýlemi. Jde o ideální stylový hybrid lehkého saka (podobá se klasickým tvídovým modelům) a svetru s výraznější strukturou. Nechybí zajímavé detaily jako kapsy nebo výrazné knoflíky.    
Úpletový kardigan se zlatými knoflíky, ZARA, prodává Zara, 999 Kč
1 / 4
Úpletový kardigan se zlatými knoflíky, ZARA, prodává Zara, 999 Kč      
Foto: Zara

Kardigan na zip

Praktický a ideální pro všechny milovníky sportovního stylu a především sportswearu. Kardigan na zip je dobrá volba, pokud chcete dát dotek ležérnosti klasičtějším outfitům s pouzdrovou sukní a vysokými podpatky nebo doplnit každodenní look jako džíny nebo široké palazzo pants. Vašemu finálnímu outfitu dodá nový cool rozměr. 
Svetr na zip, H&M, prodává H&M, 579 Kč
1 / 4
Svetr na zip, H&M, prodává H&M, 579 Kč      
Foto: H&M

Kardigan s potiskem

Od ikonického motivu kostky, který je pravidelným hlavním hrdinou zimních sezon, po květinové vzory ve stylu „šik babička“, vzorované kardigany jsou ideálním prvkem pro oživení outfitů, dokonalé s jednoduchými džínami, kde pořádně vyniknou, ale také s elegantními šaty nebo s objemnými sukněmi.   
Kostkovaný kardigan s výraznými knoflíky, BURBERRY, prodává Luisaviaroma, 1 090 €
1 / 4
Kostkovaný kardigan s výraznými knoflíky, BURBERRY, prodává Luisaviaroma, 1 090 €      
Foto: Burberry

Kardigany s košilovým límcem

Mezi velkými novinkami sezony podzim – zima 2024 najdeme kardigan střižený ve stylu klasické košile s typickým špičatým límečkem. Jde o nenápadný statement kousek, který nejlépe vynikne sám o sobě. Jeho lehce retro střih se nejlépe snoubí s klasickou barevnou paletou: šedá melanž a nejrůznější odstíny hnědé a béžové.   
Košile z kašmíru s knoflíky, TOTEME, prodává Luisaviaroma, 580 €
1 / 4
Košile z kašmíru s knoflíky, TOTEME, prodává Luisaviaroma, 580 €      
Foto: Toteme
Článek vyšel v originále na vogue.it