Trendy

Nonšalantní bohyně i rozevlátá hippie: K boho šatům patří jedině sandály

Po nadvládě minimalismu se opět vrací styl, který všichni tolik milujeme: boho šaty. Rozevláté, barevné, hravé, dlouhé. Boho šaty jsou prostě a jednoduše esencí léta. Inspirujte se aktuálními trendy a stylingem, který se nečekaně obrací k hippie chic i trendům Y2K. 
Foto: Launchmetrics
Street style Milan Fashion Week
Koketování světa vysoké módy s nejrůznějšími podobami boho šatů pokračuje. Už v roce 2019 je na molo poslaly značky Blumarine, Iro, Carolina Herrera nebo Ulla Johnson a jejich znovuobjevení souviselo s širším rozměrem návratu módy Y2K. A protože tento typ šatů ve skutečnost nikdy ze scény nezmizel, bylo jen otázkou času, kdy se z nich opět stane módní posedlost. Romantické, často pestrobarevné a dlouhé boho šaty znamenají výraznou změnu směru oproti doposud převládajícímu minimalismu. Je tedy nejvyšší čas kousek, který výrazně ovlivnil trendy letošního jara a léta, znovu se naučit nosit. Náš tip na boty? Boho šaty kombinujte s plochými sandálky, které si jen tak mimochodem oblíbili i nejúspěšnější kreativní ředitelé a ředitelky.
Foto: Launchmetrics
Kolekce jaro - léto 2024, ERMANNO SCERVINO
Ermanno Scervino názorně ukázal, jak stylovat lehké splývavé šaty ve vintage stylu: s plochými sandály antické inspirace a s dlouhými řetízky s přívěsky. Na víkendovou procházku s přáteli nebo u moře stačí už jen přidat klobouk a sluneční brýle!
Foto: Launchmetrics
Kolekce jaro - léto 2024, MICHAEL KORS
A i když vznik bohémského hnutí patří do Francie 40. let 19. století, většina si jej spojuje s šedesátkovou vlnou hnutí hippies, které se zjevilo o více než sto let později. Právě hippies vyznávali maximální návrat k přírodě a tkané oděvy z přírodních materiálů, které se rázem staly trendem. Podobná energie inspirovala Michaela Korse při návrhu dlouhých krajkových šatů s průstřihy a mírně rozšířenými rukávy. I ty nesou stopy vintage módy a jen těžko jim lze odolat. Náš tip je tento romanticky hippie styl kombinovat s džínovou či koženou bundou. 
Foto: Launchmetrics
Kolekce jaro - léto 2024, ULLA JOHNSON
Pro Ullu Johnson jsou naopak boho prvky velmi typické a jinak tomu nebylo ani na přehlídce na jaro-léto 2024. Barevné vzorování vybízí k experimentování a také k návrhu, abychom se módou bavili. Vždyť hravost je tu na prvním místě, třeba v podobě velké květiny na krk. A styling? Žluté sandálky barevnost modelu skvěle doplní, aniž by odvedly pozornost od samotných šatů. Ty zůstávají za všech okolností středobodem outfitu.
Foto: Instagram @karolinakurkova
Co by to ale bylo za léto bez květin? A samozřejmě, jen málokterý letní outfit je kompletní bez plochých sandálků. Pro všechny, kdo vyrůstali v 90. letech, představujeme malý, nostalgický módní návrat: sandály s pásky na suchý zip. Vklouzněte do nich, tento typ letní bot vám dodá ten správný ležérní vibe!
Foto: Edward Berthelot/Getty Images
Zelené splývavé šaty jsou skvělou volbou pro ty, kdo hledají univerzální outfit: na pracovní den v kanceláři je stačí doplnit sakem a sandály s ozdobnými kameny. No a čím lehčí a víc oversized sako, tím ležérnější look vykouzlíte.
Foto: Launchmetrics
Street style Milan Fashion Week
Mimo to jsou dlouhé boho šaty nejen trendy, ale také obzvláště romantické, zejména pokud jde o ty s volány a širokou sukní. Ne nadarmo je tento look tak oblíbený i u hvězd, jako je Jennifer Lopez nebo Sienna Miller. J. Lo ukázala svoji slabost pro boho například při příležitosti své nedávné návštěvy Mexika, Miller se do šatů v tomto stylu objevila na letošním MET Gala. Až se budete inspirovat, ploché sandálky nezapomeňte.
Článek vyšel v originále na vogue.com