Trendy

Legíny v roce 2024: Znovu na vrcholu módního světa (a lepší než kdy jindy)

Návrháři i celebrity jsou letos v otázce nošení neformálních kousků zajedno. Legíny, kdysi považované za výsostně sportovní oděv, se tak triumfálně vrací na scénu. Ať už v klasické délce, capri variantě, nebo prodloužené verzi sahající po kotníky, zaslouží si být ve vašem šatníku.
Foto: Launchmetrics
Street style Copenhagen Fashion Week
Ačkoli slovní spojení „legíny do společnosti“ znělo ještě donedávna téměř jako oxymóron, teď se původně ryze sportovní kousek nosí takřka všude a ke všemu. Ale musí se na to jít chytře. Mezi módními značkami, které vsadily na tento trend, figurují jména jako Saint Laurent, Balenciaga, Versace, Fendi, Gucci a další velcí hráči. Ti všichni posouvají legíny na zcela novou úroveň a prezentují je v luxusních materiálech. S odvážnými vzory i střihy, v kombinacích, které zaručeně upoutají pozornost. A obchodní domy je masivně následují.

Kdo všechno je nosí?

Mezi celebrity, které již nošení legín propadly, patří Bella Hadid, Kendall Jenner, Rihanna, Gigi Hadid, Hailey Bieber a další. Všechny s noblesou ukazují, že legíny se dají nosit i mimo posilovnu a dokáží perfektně doplnit jak ležérní, tak i elegantní outfit. Pokud se ale chcete inspirovat těmi, co je nosí obzvlášť skvěle zkombinované, zaostřete svoji pozornost na Irinu Shayk nebo Victorii Beckham.

Legíny s rozparkem vepředu

Jak a s čím je nosit: V tomto případě můžete kombinovat pohodlí s nebezpečně vysokými podpatky nebo třeba s balerínkami do špičky. Legínám s rozparkem sluší bílá košile a oversized trenčkot. Nenucená elegance. To je to, o co tu běží.

Legíny s gumičkou pod klenbou

Jak je nosit: Legíny s gumičkou pod patou představují univerzální doplněk outfitu. Perfektně se nosí s bílými teniskami, ale i s vysokými lodičkami. Božsky padnou k oversized mikině, anebo k sexy korzetu. Ideální věc do kufru na krátkou cestu, když si nemůžete zabalit vícero kalhot.

Capri legíny

Jak je nosit: Ač jde o nejdiskutovanější střih legín, jedno je jisté: stylové Francouzky už toto léto nic jiného neoblečou. Capri legíny natáhněte k balerínkám, vysokým lodičkám a doplňte oversized sakem. Pro inspiraci sledujte třeba IG Kendall Jenner.