Trendy

Letní šaty pro true size

I když se móda plus size v posledních letech posunula kupředu a nabízí ženám s křivkami mnohem více možností než kdy dříve, výběr těch správných letních šatů může být stále náročný. My vám ukážeme trendy v letních šatech pro opravdové ženy a dáme vám tipy, jak si vybrat ty pravé a které byste si naopak pořizovat neměly.
Foto: Getty images
Ashley Graham
V létě je důležité zvolit lehké a prodyšné materiály, jako je bavlna, len nebo viskóza. Tyto materiály vám pomohou udržet se v chladu a pohodlí i v nejteplejších dnech. Navíc v nich nehrozí přehnané pocení. Čemu byste se měly ale naopak vyhnout, jsou příliš upnuté šaty. Místo toho se zaměřte na volné a splývavé střihy, které lichotivě obejmou vaši postavu.
Tohle léto se také držte maxišatů, které jsou skvělou volbou pro horké letní dny. Jsou pohodlné, stylové a zakryjí případné nedokonalosti nohou. Ty správně vybrané vám navíc vykouzlí pěkný pás. Košilové šaty zas opticky zeštíhlují krk i prodlužují siluetu. Také se nebojte experimentovat se vzory a barvami. V nejnovějších kolekcích módních značek zaměřujících se výhradně na plus size, jako je Marina Rinaldi nebo Ulla Popken, najdete výrazné a syté barvy i vzory a obchodní řetězce je masivně následují. Tohle léto vybírejte květinové vzory, pruhy a pestré barvy.
TIP VOGUE CS: Pod každé šaty je velmi důležité obléct i vhodné prádlo. Dobře padnoucí podprsenka, tvarovací body anebo vysoké stahovací kalhotky dokáží s postavou udělat divy. Nakupujte jen u těch nejlepších, jako je Skims, Spanx anebo Marks & Spencer.

Výrazné barvy

Košilové šaty

Maxišaty