Odebírejte novinky Vogue

Obálka aktuálního čísla
Vogue CS do schránky. Poštovné zdarma.
Napište, co hledáte
Společnost

Proč bychom měli být jako Ashley Graham

Natálie Debnárová17. 6. 2024
V souvislosti s rozhovorem, který jsem dělala do červencového čísla s cover star Ashley Graham, jsem se jak při rešerši, tak v průběhu samotného interview i jeho přepisování mnohokrát přistihla u myšlenky, že svět zoufale potřebuje více žen, jako je Ashley Graham. Top modelka, producentka a hlasitá body aktivistka. Proč bychom měli být jako ona?
Ashley Graham for Vogue CS
Foto: Luka Booth for Vogue CS
Ashley Graham for Vogue CS

Protože je nutné ozvat se, když se nám kritika na naši postavu nelíbí

Jak sama Ashley v našem rozhovoru přiznala, v průběhu své kariéry neustále přichází na přetřes její velikost. Zažívá tak neustálé srovnávání a kritiku svého těla nejen od klientů, ale i od svých sledujících. Přitom představa ostatních, jak bychom měli vypadat, není v žádném případě určující. Vždy jsme to my, kdo o svém těle rozhoduje! Je tedy naprosto v pořádku druhým říci, že vám jejich hodnocení vaší postavy vadí a ať si ho odpustí.

Protože je nesmírně důležité mít se rád a podpořit se

O Ashley je všeobecně známo, že sebeláska, ale i to, jak ona sama ke svému tělu promlouvá, žene její kariéru kupředu. Laskavě a něžně. Proto je třeba být sám sobě tím největším fanouškem, a i když se možná trochu stydíte, je důležité stoupnout si občas před zrcadlo a říct si, že jsme krásní. Zní vám to trochu falešně? A nadávat si, že jsme tlustí a oškliví (což bohužel většina z nás dělá), vám přijde v pořádku? Nezapomínejte, že stokrát opakovaná mantra se  dokáže stát pravdou.
Ashley Graham for Vogue CS
Foto: Luka Booth for Vogue CS
Ashley Graham for Vogue CS

Protože v sesterství tkví největší síla

Rádi říkáme a oháníme se frázemi, že ženy mají podporovat ženy, ale občas víme, že realita je jiná. Není totiž nic horšího, než když se žena rozhodne shodit druhou ženu. Ashley často hlásá, že pokud se jako ženy spojíme, dokážeme obrovské věci. A skutečně – jen pouhý fakt, že někomu třeba poradíte, podáte pomocnou ruku anebo jen pochválíte kabelku, dokáže vmžiku rozzářit den, a možná dokonce i některé ženě dodá kuráž něco ve svém životě změnit nebo dokázat. Ne nadarmo se říká, že opravdoví muži respektují ženy, avšak opravdové ženy ženy podporují!

Protože sociální sítě by neměly být naším denním chlebem

Instagram, TikTok, facebook a jiné platformy nás baví, spojují, inspirují, ale taky dokážou brutálně snižovat sebevědomí. Ashley Graham se v souvislosti s nimi řídí jednoduchým, ale přesto velmi trefným moudrem, které jí prozradil její otec (a nutno podotknout, že by se mělo tesat do kamene, pokud tak už někdo neučinil). Jakým? Běžte si koupit od 19. 6. 2024 nové číslo VOGUE CS, kde vám  ve velmi osobním rozhovoru nejen toto Ashley prozradí. Bylo mi potěšením a ctí si tuto ženu zapamatovat, troufám si tvrdit, navždy.
Ashley Graham for Vogue CS
Foto: Luka Booth for Vogue CS
Ashley Graham for Vogue CS