Summer Vibes

6 stylových kombinací šatů a bot, které vás promění v módní ikonu

Šaty jsou základem letního šatníku. V horkých dnech, kdy se chcete rychle připravit, jsou ideálním řešením, které vyžaduje minimum stylingu. Stačí vyřešit jen jednu důležitou otázku: Jaké boty si k nim vzít?
Foto: Kulesza & Pik for Vogue CS
Midišaty a robustní sandály už léta tvoří perfektní letní kombinaci. Tato nadčasová klasika stále funguje, ale existují i nové a svěží siluety, které si zamilujete. Jednou z nejoblíbenějších a také nejpohodlnějších voleb pro letošní léto jsou boty bez podpatku. Trend balerín se objevuje jak v kolekcích high-street značek, tak u renomovaných návrhářů. Zvláště oblíbené jsou pak i Mary Jane, inspirované ikonickými lodičkami od Chanel. Po jednoduchých botách sáhněte tehdy, pokud dáváte přednost extravagantnějším šatům. Létu 2024 dominují objemné sukně i minimalistické šaty inspirované 18. stoletím. Tyto šaty mají upnutý pás a řasení na bocích, které evokuje krinolínu.
Foto: Ki Price/WireImage
Irina Shayk & Cora Corre na přehlídce Vivienne Westwood Womenswear Spring/Summer 2024
I devadesátky budou v létě oblíbené. Na módním vyhledávači Tagwalk se staly nejvyhledávanějším trendem pro jaro a léto 2024, s nárůstem zájmu o 42 % oproti minulému roku. Návrháři v New Yorku, Londýně, Miláně a Paříži se inspirovali elegantním a minimalistickým šatníkem zesnulé ikony stylu Carolyn Bessette-Kennedy. Vsaďte na černé maxi šaty bez řasení a ozdob. Doplňte je sandály s tenkými pásky, které se omotávají kolem kotníku.
Hledáte něco odvážnějšího? Pak pro vás bude ideální návrat k módě z let 2000, které se přezdívá Noughties. Nová kreativní ředitelka Chloé, Chemena Kamali, oživuje trend korkových klínků, které dodají šmrnc například oblíbeným háčkovaným šatům.
Podívejte se na další kombinace šatů a bot, které můžete v létě vyzkoušet!
Článek v originále vyšel na www.vogue.co.uk.