Trendy

Žluté detaily jako esence léta

Nemusí pršet, stačí, když kape. Aneb není nutné být od hlavy až po paty kanárkoví, coby skvělé letní oživení šatníku vám postačí žluté akcenty. Inspirujte se tím nejlepším z přehlídek a objevte nečekané stylingové možnosti, které žlutá nabízí.
Foto: Launchmetrics
Žlutá je esencí léta – evokuje svěží citrusy, banány, ovocné sorbety, exotické i ty naše luční květiny, papouščí křídla a hlavně slunce. Žlutá je plná energie, dokáže vzpružit a povzbudit. Teplé i studené tóny této jásavé barvy plné optimismu dokážou dodat dobrou náladu a oživit každý outfit. Letos v této kategorii rozhodně vede lehce podchlazená máslová, studenější, decentnější a ideální pro ty, kdo chtějí do skříně tuhle šťavnatou vzpruhu zařadit, ale na výraznou kanárkovou se necítí. Právě máslové šaty jsou ideální volbou na léto – oživí váš look, ale nebudou přitahovat zbytečnou pozornost.
Pokud se ovšem necítíte na totálně žlutý look, a to ani v máslové nebo dalších pastelově tlumených odstínech, nevadí. Nejsnazší způsob, jak si touhle šťavnatou barvou rozředit garderobu, jsou detaily. Stačí kabelka, sako, top, košile nebo sandály. Ač jde o výrazný barevný akcent, žlutá se velmi dobře kombinuje. Skvěle rozbije monochromatický outfit, ale dobře funguje i v kombinaci s jinými výraznými barvami – třeba s modrou.

Odvážně šťavnatý detail

Prošli jsme pret-à-porter kolekce na letošní jaro – léto a vybrali pro vás inspirativní modely se žlutými akcenty a to i takové, které by se na papíře mohly zdát velmi nepravděpodobné. Například model Marni dokazuje, že kombinace výrazné růžové v podobě minišatů se žlutými botami funguje naprosto skvěle (s ohledem na panující počasí zkuste sáhnout po sandálech nebo balerínkách místo po kozačkách). Balmain žlutými akcenty nešetří – dramatické osmdesátkové sako s taftovou sukní tvoří extra dramatický look, stejně jako žlutý top v retro stylu s objemnou bílou sukní s potiskem velkých růží. A pro ty, kdo se podobně bold stylingů přece jen trošku bojí, je tu klasika: modré šaty a malá žlutá kabelka. Právě ty hrají letos prim – k vidění byly i u Driese Van Notena, Givenchy, Chanelu, Valentina nebo Carven. Stella McCartney oživila své letní volné komplety v unisex stylu žlutými košilemi chladnějších tónů a naprostým hitem jsou „spartakiádní“ ultra krátké šortky s tkaničkou v pase od Miu Miu. Samozřejmě ve žluté, tentokrát více do okrova. Velmi sofistikovaný color-blocking pak najdeme u Louis Vuitton – žluté rukávy černého vzdušného bomberu nebo panel na minisukni. Nápadů na to, jak konečně i pro sebe objevit žlutou, nabízejí módní domy nepřeberné množství. A teď už je jen na vás, jakou cestou za sluncem se vydáte.