Trendy

Léto 2024 v rytmu barev: Rozprouděte svůj styl s těmito trendy odstíny

Barvy, které ovládnou léto 2024, se nesou v duchu optimismu. Podívejte se na pět vyhledávaných módních odstínů, které brzy rozzáří ulice a nesmí chybět ani ve vašem šatníku.

Blankytně modrá

Představte si barvu oblohy po letní bouřce, jemnou a uklidňující, jako by se v ní zrcadlil klid oceánu. To je blankytně modrá, barva, která se na jaře a v létě 2024 stává hitem módních přehlídek. Na molech Alaïa, JW Anderson a Bottega Veneta jsme ji zahlédli v různých podobách od vzdušných šatů až po elegantní kostýmy. Zvláště oblíbeným kouskem se stalo blankytně modré sako, které dodá šmrnc i ležérnímu outfitu. Značky Zimmermann a Stella McCartney ho předvedly v kostýmu s kalhotami. Loewe zase blankytně modré tričko zkombinoval s barvou, která je další na našem seznamu trendy barev – máslově žlutou.

Žlutá v odstínu máslové polevy

Sladká krémová barva, která přináší pocit pohodlí a bezpečí, se stane dalším hitem léta. Na přehlídkách si ji oblíbili například Jacquemus, Rabanne či Alberta Ferretti. Máslová žlutá je jako chameleon, který se dokáže přizpůsobit jakémukoliv outfitu. Pro minimalistický vzhled ji zkombinujte s neutrálními barvami, jako je bílá, šedá nebo béžová. Pro odvážnější dojem ji doplňte o výrazné doplňky v odstínech červené, modré nebo zelené. Její jemnost a univerzálnost otevírá dveře k nekonečným kombinacím.

Ohnivě vášnivá červená

Červená barva se stala absolutní hvězdou přehlídek a návrháři ji s grácií předvedli v nesčetných variantách. Od značek jako Zimmerman, Christopher Esber a Peter Do až po velikány jako Chanel, Valentino a Alexander McQueen se léto 2024 nese v duchu ohnivé vášně. Peter Do a Isabel Marant sází na jednoduchost a nadčasovost. Jejich splývavé červené šaty v lehkých materiálech lichotí postavě a hodí se na všechny příležitosti, od letního posezení s přáteli až po noblesní večeři. Balmain naopak vsadil na kontrastní hru barev. Modré šaty oživují rudé růže, čímž vzniká sofistikovaný a ženský model, který zaručeně upoutá pozornost. Valentino zase potěší milovnice červení hned několika variacemi různých odstínů od tmavě vínové až po zářivě rubínovou. 

Pistáciově zelená

Ať už preferujete minimalistický styl s neutrálními tóny, nebo máte rádi výrazné a odvážné kombinace, pistáciově zelená vám má co nabídnout. Ve své světlejší verzi působí svěže, jak dokazují modely od Miu Miu, Stella McCartney nebo Maison Margiela. Saint Laurent zase předvedl minišaty v tomto odstínu se zlatým odleskem. Pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí zaujmout, je pistáciově zelená v sytějších tónech ideální volbou. Versace a Gucci na svých přehlídkách ukázali, jak tento odstín rozzáří modely a dodá jim neodolatelnou energii. Můžete si s ní pohrát v kombinaci s jinými barvami, jako je modrá, nebo ji nechat vyniknout v monochromatickém outfitu.

Minimalistická šedá

I když by se mohlo zdát, že tato neutrální barva není pro teplé měsíce tím pravým, opak je pravdou. Šedá je nadčasová a sofistikovaná, hodí se k jakémukoliv outfitu a snadno se kombinuje. I vyhledávač Tag Walk zaznamenal v roce 2024 nárůst poptávky po šedé barvě právě na léto. Podívejte se například na kolekce Victoria Beckham, Loewe, Bottega Veneta a Ferragamo. Všechny tyto značky předvedly nádherné modely v odstínech šedé, od světlých a vzdušných až po tmavší varianty. Šedá je vítanou volbou i pro milovníky černé, kteří v létě touží po odlehčení. Šedá je neutrální základ, se kterým si snadno pohrajete.