Trendy

Grilování jako umění aneb Jak si vychutnat luxusní zážitek pod širým nebem

Domácí grilování už dávno nemusí být jen obyčejná příprava jídla na zahradě. Když máte po ruce to správné vybavení, můžete uspokojit i ty nejnáročnější gurmány. Stačí trocha kreativity a smysl pro ty správné věci! Co tedy ke své dokonalé zahradní hostině potřebujete?
Foto: Tim Graham Photo Library via Getty Images
Princ a Princezna z Wales

Základem je kvalitní gril

Nejdůležitějším krokem k luxusnímu grilování je investice do kvalitního grilu. Zapomeňte na levné plechové modely z hobbymarketů a vsaďte na pomocníky z masivních materiálů, jako je litina nebo nerezová ocel (zajistí mimo jiné rovnoměrné propečení a dlouhou životnost). Populární volbou jsou grily na dřevěné uhlí, které dodají jídlu nezaměnitelnou kouřovou chuť. A pokud preferujete pohodlí, zvolte plynové grily s precizní regulací teploty.

Dopřejte si ty nejlepší suroviny

Kvalitní suroviny jsou základem gurmánského zážitku za všech okolností. Nebojte se investovat do masa z lokálních farem, čerstvě ulovených ryb a mořských plodů nebo sezonní zeleniny z bio farem. Za nás vedou exkluzivní steaky z hovězího masa Wagyu nebo Kobe, křehké maso z lososa či mořské hřebenatky. Ale nezapomeňte ani na omáčky a dipy, skvěle podtrhnou chuť grilovaných pokrmů!

Postarejte se o dokonalou atmosféru

A pamatujte: grilování není jen o jídle, ale i o atmosféře. Vytvořte na své zahradě příjemné posezení s pohodlným nábytkem, stylovým osvětlením a uklidňující hudbou. Náladu dolaďte vonnými svíčkami, lucernami a živými květinami. Chladicí box s nápoji, aby se hosté nemuseli starat, když budou mít žízeň, se také vyplatí. O zbytek už se postará vaše společnost.