Odebírejte novinky Vogue

Obálka aktuálního čísla
Vogue CS do schránky. Poštovné zdarma.
Napište, co hledáte
Filmy

Kdo hraje Francesku Bridgerton ve 3. sérii? Seznamte se s Hannah Dodd

Meg Walters22. 5. 2024
Stejně jako my jste pravděpodobně už zhltli první čtyři epizody ze třetí série seriálu Bridgertonovi. A stejně jako my máte nejspíš taky pár otázek: Jsou Penelope a Colin opravdu zasnoubení? Kam zmizela Daphne? Jak se jim sakra podařily ty neuvěřitelné proměny? Jak dopadla ta katastrofa s balonem? Kdy už konečně bude Eloise pořádná kamarádka? A kdo hraje Francesku Bridgerton?
Francesca Bridgerton v podání Hannah Dodd
Foto: Netflix
Francesca Bridgerton v podání Hannah Dodd
Stávající série představuje několik nových tváří a jednou z nejzajímavějších je Francesca, šesté dítě rodiny Bridgertonových. Francesku jsme samozřejmě znali už od první série, ale v této sezoně dostala postava zásadní dějovou linii – a původní herečka Ruby Stokes byla přeobsazena.
Francesku Bridgerton nyní hraje nová Hannah Dodd a už teď jsme si ji zamilovali. Jaké štěstí, že Francesce bude v příštích letech pravděpodobně věnována celá jedna série.

Dodd začínala jako tanečnice a modelka

Hannah Dodd, které je 29 let, vyrůstala v Anglii mezi Essexem a Suffolkem. Prakticky od chvíle, kdy se naučila chodit, už tancovala. „Byla jsem tanečnice a to bylo jediné, co jsem kdy chtěla dělat," řekla časopisu Fabric. „Na škole jsem se věnovala baletu, stepu a modernímu tanci a pak jsem se tak nějak dostala k muzikálu." Jako teenagerka se Dodd živila také jako modelka a v 19 letech získala kampaň pro Burberry.
Jak prozradila italskému magazínu Reve, jejím cílem je spojit lásku k tanci s hereckou kariérou. „Původně jsem studovala tanec a směřovala k muzikálu. Miluji filmy a zahrát si jednou v muzikálu na filmovém plátně, to by byl sen," uvedla. Bridgerton jako muzikál... Co tomu říkáte?
Bridgerton 3. série
Foto: Netflix
Bridgerton 3. série

Známá neznámá

Pro mnohé z nás může být Dodd neznámou tváří, ale ve skutečnosti už pár let hraje. Svou první roli získala v roce 2018 jako Sophia v seriálu Harlots. Ten samý rok také získala hlavní roli They v seriálu Find Me in Paris, kde hrála baletku, seriál vysílala stanice Hulu. 
V poslední době se Dodd objevila v řadě působivých projektů, mezi něž patří například film Chloé Zhao Eternals; Anatomie skandálu, v němž si zahrála mladou verzi postavy Sienny Miller, a Enola Holmes 2.

Dodd byla nadšená z role Francesky Bridgerton

Připojení k rodině Bridgertonových bylo pro Dodd samozřejmě splněným snem. „Všechno bylo drženo v naprostém utajení, takže jsem až do dne schůzky s týmem Shondalandu netušila, že jdu vlastně do seriálu Bridgerton," řekla pro Fabric. „Dali mi to vědět těsně předtím, což bylo trochu děsivé, ale také fajn, protože to znamenalo, že jsem prostě šla dovnitř, byla tam a reagovala na to, co po mně chtěli. Bez přípravy. Nikdy předtím jsem nešla na konkurz, aniž bych nevěděla, do čeho jdu. Myslím, že je to tím, že je to tak velký seriál, existuje tu spousta tajemství kolem jeho děje a podobně. Miluju přípravy. Miluju, když jsem na place a mám pocit, že tu postavu znám a že jsem udělala všechno, co jsem mohla. Tenhle přístup byl pro mě rozhodně jiný způsob práce."
Po získání role se Dodd okamžitě pustila do zkoušení. Nejenže absolvovala hodiny etikety, ale musela se kvůli roli naučit i na klavír, i když měla čas pouze na nacvičení skladeb, které ve filmu hraje.

Vlastní série Bridgertons

Pokud vás baví Francesčina milá a nenápadná milostná romance s Johnem Stirlingem, máme pro vás dobré i špatné zprávy. (Pokud nechcete vědět nic o budoucím ději, raději teď přestaňte číst!) V knihách Julie Quinn, které seriál inspirovaly, má postava Francesky docela zásadní vliv na děj. Po svatbě s Johnem, k níž by podle předlohy mohlo dojít už v druhé polovině třetí série, se Francesca přestěhuje do Skotska.
V knize Nečekaná láska, která je věnována Francesce, však John umírá pouhé dva roky po jejich svatbě. Francesčin příběh se pak točí kolem jejího vztahu s Johnovým bratrancem Michaelem, který se do ní zamiluje jen pár dní předtím, než se provdá za Johna.
I když nevíme, kdy se tento příběh v seriálu na Netflixu odehraje, většina fanoušků si myslí, že hlavním hrdinou čtvrté série bude spíš Benedict, jehož milostný příběh je popsaný ve třetím díle knihy. Ať tak či tak, milostný příběh pro příští sérii je jasný.
Ať už se Francesčin románek s Michaelem odehraje v příští sérii, nebo až za pár sezon, zdá se, že ji v nadcházejících letech uvidíme mnohem víc – a z toho máme velkou radost.
Bridgerton 3. série
1 / 6
Bridgerton 3. série
Foto: Netflix
Článek vyšel v originále na vogue.co.uk.