Odebírejte novinky Vogue

Obálka aktuálního čísla
Vogue CS do schránky. Poštovné zdarma.
Napište, co hledáte
Vogue Daily

Kim Cattrall a nesmrtelný fenomén Samantha

Kristýna Jandová21. 8. 2024
Kdo by neznal Samanthu Jones? Její odvážný a neotřelý styl se stal ikonickým. Kim Cattrall, herečka, která ji ztvárnila, nám i dnes připomíná, že ženskost nezná věkové hranice.
Kim Cattrall
Foto: Pierre Mouton/Getty Images for Balmain
Kim Cattrall
Její postava v seriálu Sex ve městě byla víc než jen role. Stala se fenoménem, který překročil hranice televizní obrazovky. Její otevřenost ohledně sexuality, nezávislost i styl byly v té době revoluční a dodnes rezonují s mnoha ženami. Samotný život herečky Cattrall je jako otevřená kniha módních inspirací, přímo vytržená ze stránek Sexu ve městě. Stejně jako její nezapomenutelná postava, ani ona se nebojí být středem pozornosti. Na nedávné události Manko Athens Opening Night svůj status opět potvrdila. V dlouhé, asymetrické róbě s výrazným černobílým vzorem vypadala jako živoucí módní ikona. Růžová kabelka, velké náušnice a tmavé brýle dodaly outfitu ten správný šmrnc.
Kim Cattrall, 2024
1 / 4
Kim Cattrall, 2024
Foto: Getty Images
Ať už se prochází po ulicích města, nebo se účastní prestižních módních přehlídek, Kim Cattrall vždy ví, jak upoutat pozornost. Její styl je směsicí elegance, extravagance a neotřelosti. Jednoduchý, ale přesto působivý outfit předvedla při nedávné procházce New Yorkem v bílých kalhotech, v máslově žlutém saku a vzorované vestičce. Nebojí se ani odvážnějších kousků jako minikostýmků a minišatů. Loni na pařížském týdnu módy všechny ohromila v celokoženém outfitu od Balmain. Na přehlídku ji pozval sám návrhář Olivier Rousteing a ona si pozvání považovala. „Jsem velká fanynka tohoto módního domu,” svěřila se tehdy americké Vogue.
Kim Cattrall, 1987
Foto: Getty Images
Kim Cattrall, 1987
Svou hvězdnou kariéru odstartovala v pouhých sedmnácti letech právě v Paříži, když si v roce 1975 zahrála ve filmu Růžové poupě. O pět let později se objevila po boku legendárního Jacka Lemmona v kanadském snímku Hold. Následovala řada úspěšných filmů jako Policejní akademie, komedie Bezva finta s Jeanem-Paulem Belmondem nebo dobrodružný snímek Velké nesnáze v Malé Číně.
Ze seriálu Sex ve městě
1 / 14
Ze seriálu Sex ve městě
Foto: Getty Images
Kanadská a britská herečka, pětkrát nominovaná na Emmy a čtyřikrát na Zlatý glóbus, si však největší slávu získala rolí Samanthy Jones v kultovním seriálu Sex ve městě. Stala se symbolem nezávislé a sebevědomé ženy, jejíž odvážný styl oblékání byl stejně ikonický jako její postava. Stala se inspirací pro ženy a mnohým ukázala, jak se nebát vyčnívat z davu a žít naplno. Ačkoli její neúčast v pokračování seriálu zarmoutila mnoho fanoušků, krátké cameo ve druhé sérii potvrdilo, že Samantha Jones zůstává nezlomná a nezapomenutelná.
Ačkoliv se rozhodla nepokračovat v roli Samanthy Jones, Kim Cattrall nám zanechala odkaz, který přetrvává. Cattrall pak i nadále zůstává ikonou, která nás inspiruje svým šmrncovním a odvážným stylem.