Odebírejte novinky Vogue

Obálka aktuálního čísla
Vogue CS do schránky. Poštovné zdarma.
Napište, co hledáte
Cestování

Tipy Sofie Richie Grainge na skvělou dovolenou a co jí nikdy nesmí chybět v kufru

Riann Phillip27. 5. 2024
Sofia Richie Grainge je sice čerstvě po porodu, ale co se týče cestování, je to matadorka. V loňském roce během čekání na odlet do Milána, kde nakonec zjistila, že je těhotná, s ní Vogue mluvil o tom, co jí nesmí chybět v kufru, jak ráda tráví dovolenou a o nejlepších spa na světě. Přečtěte si její tipy, které se vám v sezoně dovolených určitě budou hodit.
Sofia Richie
Foto: Stefanie Keenan/FilmMagic for Sézane
Sofia Richie
Sofia Richie Grainge, která hodně cestovala už v dětství (což asi nikoho nepřekvapí, když máte za otce mezinárodní superstar), má cestovní návyky dokonale zvládnuté. Její status cestovatelské ikony nepotvrdil pouze loňský hvězdný sňatek v Hôtel du Cap-Eden-Roc v Antibes na jihu Francie, ale ať už jde o běhání po řeckých ostrovech, výlety na sněhobílé pláže St. Barts, nebo o líbánky na Maledivách, pětadvacetiletá modelka ví, jak si dovolenou náležitě užít.
Jsme jedno ucho, protože tahle holka má v malíčku nejen prázdninový styl. Koneckonců, její tipy na péči o vlasy na TikToku (více než 33 milionů lidí ji sledovalo, jak dává masterclass na téma hladký drdol), na nenucenou eleganci a styling (vzpomeňme na The Row, Khaite a Chanel) si vždycky zaslouží pozornost. 
Už jako dítě hodně cestovala, což je zcela pochopitelné, protože její otec Lionel Richie je mezinárodní superstar. Je tak zvyklá být neustále v pohybu. „Nezapomeňte na nabíječky a dejte si na balení dostatek času. Přemýšlejte nad tím, abyste se na palubě letadla cítili maximálně komfortně," říká. 

Co máte vždycky v příručním zavazadle?

Svůj levandulový polštářek Elizabeth W, chlupaté ponožky, Aquaphor, nabíječku na telefon, knihu, sluneční brýle a láhev na vodu Stanley.

Váš oblíbený opalovací krém?

Elta MD. Má vysoký faktor a nezpůsobuje mi vyrážky.

A preferovaný kufr?

Rimowa.

Jaké jsou vaše vysněné lázně?

Dior Spa v Hôtel du Cap-Eden-Roc jsou moje nejoblíbenější v zahraničí. A co se týče lokálních, tak The Rosewood v Miramar Montecito nabízí skvělé ošetření obličeje.

Na jakou z cest vzpomínáte nejraději? 

Jako dítě jsem s rodinou každý rok jezdila do Four Seasons na Bahamách. Bylo to výjimečné období, kdy jsme bývali všichni hodně pohromadě.

Kdo podle vás dělá ty nejlepší sluneční brýle?

Saint Laurent, vždycky.

Podle čeho jste se rozhodovali, kam pojedete na líbánky?

Maledivy bylo místo, kde jsme s Elliotem, mým manželem, ani jeden z nás ještě nikdy nebyli. Chtěli jsme ho spolu zažít poprvé.

Máte nějaké tipy na dovolenou, na které nedáte dopustit?

Když cestuji, s ohledem na svou citlivou pleť se nikdy nelíčím a neupravuji vlasy. Nevím proč, ale vždycky pak vypadám divně. Je to rozhodně o přirozenosti!

Kde jsou ty nejlepší pláže?

Na St. Barts nebo v Itálii.

Doporučila byste nějakou dobrou restauraci?

V New Yorku zbožňuju Fleming by Le Bilboquet. Oceníte jej, pokud hledáte nenápadné, ale skvělé místo s výborným jídlem. 

Šperky, které na dovolené nejraději nosíte?

Ráda oživuji své ležérní outfity náušnicemi a samozřejmě náramkem značky David Yurmam.
Sluneční brýle, SAINT LAURENT, prodává Saint Laurent, 425 €
1 / 5
Sluneční brýle, SAINT LAURENT, prodává Saint Laurent, 425 €
Foto: Saint Laurent
Článek vyšel v originále na vogue.co.uk.