Odebírejte novinky Vogue

Obálka aktuálního čísla
Vogue CS do schránky. Poštovné zdarma.
Napište, co hledáte
Fotogalerie

Fejeton Martina Váši: O fantastické večeři v Buddha Baru, na níž jsem nebyl

Martin Váša30. 7. 2020
Pomalu vařený chřest připravený metodou sous vide s máslem, poté lehce ogrilovaný na lávovém grilu. Podává se s dresinkem z japonské máty a zahradním salátem. Autor: Archiv Buddha-Baru
1 / 10
Tenké plátky sashimi z japonského kranase, ke kterému se přidává domácí limetkový kaviár, čerstvý pomeranč, pomerančový olej, ředkvičky a nakonec mořská maldonská sůl. Autor: Archiv Buddha Baru
2 / 10
Hovězí svíčková ve speciální sladkokyselé marinádě, která je opečená na způsob tataki, podávaná se zahradním salátem s okurkou, kombinací cherry rajčátek, ředkvičkami a avokádem. To vše promíchané se speciálním dresinkem z rajčat a japonského octa. Autor: Archiv Buddha Baru
3 / 10
Kuřecí prso s kostí, marinované v medu s citrusem a poté na speciální teplotu vařené metodou sous vide. Podává se s chřestem a omáčkou teriyaki, která je dochucená kombinací japonské limetky. Autor: Archiv Buddha Baru
4 / 10
Pekingská kachna je před pečením glazovaná s hoisin omáčkou, aby kůže zůstala co nejkřupavější. Podává se s mandarínskými palačinkami potřenými sezamovým olejem, čerstvou okurkou, jarní cibulkou, pórkem a domácí hoisin omáčkou, která se dělá z fermentovaných sojových bobů. Autor: Archiv Buddha Baru
5 / 10
Chesecake z bílé čokolády, doplněný korpusem z máslových sušenek, malinovou omáčkou, jahodovým cramble a čerstvou mučenkou. Autor: Archiv Buddha Baru
6 / 10
Koktejl Ayutthaya (rum, curry sirup, citronová marmeláda, kardamomový bitter, limetka a tonik) Autor: Archiv Buddha Baru
7 / 10
strana 1 / 2