Beauty talk

Mnoho lidí se mě snaží vrátit do starých kolejí, ale já se takhle cítím skvěle

Přišla o vlasy, obočí i řasy. V její beauty rutině se toho ale moc nezměnilo, stále se zaměřuje hlavně na hydrataci a spoustu tvářenky. Modelka Rihan Aluan postupem času změnila ve své beauty rutině jen velmi málo. Přidala pouze obočí, které používá jako doplněk.
Foto: Instagram @syrihanaluan

Tvářenka, super hydratační péče o pleť a příběh, který stojí za to slyšet

Nebudeme chodit kolem horké kaše: Rihan, modelka a (především) studentka neuropsychologie, dříve mívala vlasy, řasy a obočí. Teď už je nemá. Daří se jí dobře – s výjimkou autoimunitního onemocnění, kvůli kterému o své blond vlasy a husté obočí přišla. Za tento přímočarý a nepřikrášlený úvod vděčíme samotné Rihan, která nás na sociálních sítích i osobně naučila otevřeně a upřímně hovořit o tom, co se jí stalo. Proto její Beauty Secrets, které natočila pro italskou Vogue, nejsou jen sérií kosmetických a make-up tipů, ale spíše vyprávěním, které stojí za poslech. Bez patosu, osobité a zábavné. 

Rihan a péče o pleť

Rihanina péče o pleť je nenáročná, ale dokonalá. Od cleanseru s kyselinou glykolovou, který má lehce vyhlazující účinky, až po masku na rty. Žádný zásadní krok nezůstal opomenut. V neposlední řadě proto, že, jak sama přiznává: „Zjistila jsem, že se mi vysušuje pokožka, a potřebuje  proto veškerou hydrataci, kterou jen může dostat." Proto, jak uvidíme později, používá i make-up, který má za úkol také hydratovat.

Tvářenka jako hlavní make-up produkt

Rihaninou posedlostí je bezpochyby tvářenka, kterou používá nejraději v krémové formě. Její nejoblíbenější je momentálně pH reagent od espressOH a nanáší ji konečky prstů. Nezříká se však ani hydratačního BB krému od Garnier, který tón pleti opticky sjednotí, ale s lehkostí. Dalším jejím favoritem je konturovací paletka, kterou Rihan používá především pro zvýraznění efektu sluncem políbené pleti. A v neposlední řadě lesk na rtech, nejlépe lehce tónovaný, jako je Gloss Bomb Universal Lip Luminizer od Fenty Beauty nebo Pop Plush Creamy Lip Gloss v odstínu Black Honey od Clinique. 

Fun fact – obočí

„Používám ho jen při zvláštních příležitostech, jako by to byl doplněk," vysvětluje. „Ale už jsem si zvykla jít na veřejnost i bez něj." Ztráta obočí, jak Rihan vysvětluje, ji mrzí skoro víc než ztráta vlasů, ale zůstala důsledná ve své představě o estetice, a tou je vypadat co nejpřirozeněji, bez umělých prvků. „Většina lidí, kteří mi píší, mi chce poradit, abych se vrátila ke svému vzhledu, jaký jsem měla před onemocněním. Beru je na vědomí, ale takhle mi to vyhovuje". A je to vidět.
Článek vyšel v originále na vogue.it.