Make-up

To nejlepší z beauty backstage Vogue World: Fantastický nail art a make-up v režii Pat McGrath

Červený (tedy modrý) koberec plný celebrit. Módní, sportovní a pop hvězdy na přehlídkovém mole. A v zákulisí nikdo jiný než legendární make-up artistka Pat McGrath, světoznámý kadeřník Eugene Souleiman a o nehty se stará jedinečná Eri Narita. Podívejte se do zákulisí na všechny nejlepší beauty looky pěkně zblízka.
Foto: Christina Fragkou
Backstage Vogue World 2024
Na Vogue World se odehrála beauty bonanza: Pat McGrath, Eugene Souleiman a Eri Narita vykouzlili extravagantní make-up, účesy a nehty, které ukazují jejich neuvěřitelný talent. Pohled na krásu napříč desetiletími od 20. let minulého století až po současnost tito mistři okořenili tím, že vnesli do některých ikonických odkazů své vlastní jedinečné představy a nápady. „Propojujeme dekády a jejich estetiku s různými sporty," vysvětlil Souleiman, „ale samozřejmě jsme k tomu přidali vlastní vizi a styl." Výsledek? Va-va-voom!
McGrath, kreativní ředitelka make-upu pro Vogue World v Paříži, si samozřejmě vzala na paškál svůj vlastní styl. „Vzali jsme za základ některé z mých největších hitů – nejikoničtější looky, které jsem vytvořila pro přehlídková mola, a přidali jsme k nim barvy, texturu a třpyt," řekla nám. Vymyslet looky, které se nakonec objevily na přehlídkovém mole, jí zabralo měsíce příprav – pro každou sekci (bylo jich 12) experimentovala s nejméně 30 různými iteracemi každého looku, než je dotáhla do finální podoby. Na vytvoření duhových očí nebo nehtů se stříbrnými laky s diamantovým zdobením využila vizážistka, které se v branži přezdívá Matka, své zázračné produkty Pat McGrath Labs včetně nových tužek na rty Dramatique Mega Lip Pencils. A vytvořila skutečnou pastvu pro oči.
Souleiman si hrál s nejrůznějšími efektními účesy od těch se stovkami sponek až po vítězné ruličky a uzly bantu. Každé uplynulé desetiletí chápal „jako odrazový můstek k vytvoření něčeho nového". Na pomoc si vzal vlasové produkty značky Bumble & Bumble včetně Hairdresser’s Invisible Oil. Po ruce měl také nový vysoušeč vlasů Dyson Supersonic R. „Přístroje Dyson mám rád, protože s nimi můžete vlasy opravdu efektivně upravovat, a přitom nepoužívat tak vysokou teplotu," řekl. Zatímco model R je profesionální nástroj, nový vysoušeč vlasů Nural je ideální pro domácí použití. Automaticky přizpůsobuje svou teplotu, když se přiblíží k pokožce hlavy, což je docela šikovné, ne?
Co se týče manikúry, představte si přívěsky na nehty, ostré chromové drápky a zdobení nehtů ve stylu Vogue. Manikérka Eri Narita pracovala neúnavně více než měsíc, aby vytvořila vzhled, který zde vidíte. Použila gelovou péči o nehty značky Bio Sculpture, aby zajistila trvanlivost každé kreace. „Miluji BioSculpture, protože vydrží tak dlouho," řekla pro Vogue a dodala, že je v jejím rodném Japonsku jde o nejuznávanější nehtovou značku.
A konečně, téměř 200 sportovkyň, které se na přehlídce představily, se před vstupem na molo nechalo ošetřit krémem Clinique, aby byly rozzářené a připravené na výstup. Kromě korektoru Even Better All-Over Concealer + Eraser, který se postaral o bezchybný vzhled pleti, byly všechny zúčastněné nalíčeny nejnovějším virálním hitem značky, totiž rtěnkou Almost Lipstick v odstínu Black Honey.
Zde je pohled do zákulisí.
Článek vyšel v originále na  vogue.co.uk.