Odebírejte novinky Vogue

Obálka aktuálního čísla
Vogue CS do schránky. Poštovné zdarma.
Napište, co hledáte
Nehty

Zlatou olympijskou medaili za nejlepší manikúru a nail art získává...

Cindy Kerberová30. 7. 2024
Od krátkých barevných přes elegantní francouzskou manikúru až po extrémní nail art. Olympijské hry v Paříži přinášejí nejen skvělé sportovní výkony, ale také inspiraci, jak a čím ozdobit své nehty v druhé polovině léta 2024.
Slovenská kajakářka Eliška Mintálová na letní olympiádě v Paříži 2024
Foto: Getty Images
Slovenská kajakářka Eliška Mintálová na letní olympiádě v Paříži 2024      

Letní olympiáda v Paříži udává trendy i v manikúře a nail artu

Olympijské hry v Paříži nejsou zdaleka jen o sportu — o pořádné vzrušení se totiž postaraly nástupní olympijské kolekce, v nichž zabodovala česká kolekce od Jana Černého, ale také značky Dior a Louis Vuitton, které oblékly nejen zahajovací ceremoniál, na němž vystoupila třeba Lady Gaga a po dvou letech před publikem zazpívala Céline Dion. Věděli jste, že v olympijské vesničce mají i nehtové studio? Stylová manikúra tak zasahuje téměř do všech sportů.
Největší pozornost svými nehty vzbuzuje sprinterka, mistryně světa a držitelka světového rekordu na 100 metrů Sha'Carri Richardson. Hvězda amerického olympijského týmu je známá svou zálibou v hodně dlouhých a zdobených nehtech — a opravdu se nebojí extrémů, jak ukázala už na pátečním zahajovacím ceremoniálu. Richardson v tomto směru kráčí ve stopách běžkyně Florence Griffith-Joyner a Gail Devers, které výraznou manikúrou svého času budily srovnatelnou, ne-li ještě větší pozornost víc než svými neméně fantastickými výkony na běžecké dráze. Ale zpátky do současnosti. 
Na rozdíl od sprintu se ve většině sportů dlouhé nehty nemají šanci prosadit. Pro sportovkyně jsou jednoduše nepraktické a většinou přímo nežádoucí, což je ale letos nebrzdí v tom, aby neukázaly nail art i minimalistickou manikúru i na kratších i vyloženě krátkých nehtech. 
Na letních olympijských hrách v Paříži jasně vede kombinace modrá - červená - bílá, ale také neutrální tóny, které můžeme vidět především u gymnastek. Pojďme se podívat na tu nejlepší manikúru olympijských sportovkyň.
Americká sprinterka Sha'Carri Richardson na olympiádě v Paříži 2024
1 / 16
Americká sprinterka Sha'Carri Richardson na olympiádě v Paříži 2024
Foto: Getty Images