Péče

25 jednoduchých triků, kterými zchladíte tělo i v extrémním vedru

Jak přežít extrémní horko ve městě, v práci a kdekoliv jinde, když zrovna nejste pár kroků od bazénu nebo u moře? Chce to promyšlený plán, který zároveň můžete snadno dodržovat. Tady je.
Foto: Kulesza & Pik for Vogue CS

Kryoterapie v lahvičce

První tip může na první pohled vypadat jako špatná parodie na reklamu na jistý tekutý prací prostředek, ale vězte, že funguje tak dokonale, že ho velmi rychle zařadíte na seznam svých každodenních činností. Chladivý gel proti celulitidě. Italská značka Collistar má jeden geniální produkt, totiž cryo gel s okamžitým a velmi intenzivním chladivým efektem. Aplikujte ho na nohy ihned po ranní sprše a následně kdykoliv během dne. Do pár minut se vám nesmírně uleví, budete mít pocit, že jste se právě prošli obřím mrazákem. Zároveň se nohy, které mají v horku tendenci otékat, odlehčí. Prodává se v balení 400 ml, takže s tím počítejte, až si budete vybírat kabelku na daný den. Tento přípravek opravdu oceníte i během dne.
Pokud by na vás gelová kryoterapie byla až moc, zejména na noc se vám může stát, že se při pořádné aplikaci magické receptury začnete na chvilku až třást zimou a schoulíte se pod deku, osvěžujte pokožku těla s pomocí chladivé poopalující péče. Ta navíc poskytne pokožce pořádnou dávku hydratace, která je zejména v horku potřeba udržovat všemi možnými prostředky. Pokud nemáte vyloženě citlivou pleť, hledejte ve složení taky mátu pro chladivější pocit.

Chladivá kosmetika verze 2.0

Nejen tělové produkty mají chladivý efekt, který můžete v horku využít ve svůj prospěch. Zejména japonské a korejské značky v tomto drží prim a jsou se svými okamžitě chladivými pleťovými produkty o pár kroků napřed. Snižování teploty pokožky (a tím i eliminace zánětů, zarudnutí a dalších nepříjemností, které na tváři nechcete) je pro K-beauty jedno z velkých témat, které právě teď oceníte. Nejrůznější spreje, gely, ale taky ubrousky a náplasti, to všechno můžete v horku používat dle libosti. Kromě nepříjemného pocitu a roztékajícího se make-upu se s nimi můžete zbavit také pupínků, dehydratace, začervenání, rozšířených žilek a spousty dalších problémů, kterých se můžete elegantně vyvarovat. 

Chladivé límce a ručníky

Pokud máte doma gumovou láhev, kterou si v zimě vyhříváte postel nebo ji používáte coby teplý obklad břicha při bolestech, naplňte si ji tentokrát studenou vodou a ledem a přikládejte na krk a hlavu. Dále si do cestovní i kancelářské výbavy pořiďte chladivý ručník nebo límec. Oceníte je jak při sportu, tak na cestách, doma, v práci a kdykoliv cítíte nával horka. 

Chytré lahve a hrnky 

Termoska v létě? Samozřejmě! Nezapomeňte, že tyto lahve udrží nejen horké nápoje, ale mnohem déle ty studené, což se právě v horku dost hodí. Vybírejte si lahve z odlehčených materiálů, ať se vám dobře přenášejí a vejdou se snadno do kabelky. Většina termolahví garantuje chladnou teplotu až na 24 hodin, hrnky udrží studený drink kolem 6 až 8 hodin. 

Kryo masky na konec dne

Po návratu domů se pečlivě odličte, a to i v případě, že jste se zrovna nelíčili, protože potřebujete z pokožky odstranit pot, maz, prach a další nečistoty, které na jejím povrchu ulpěly, a sáhněte do ledničky. Tam totiž přes léto skladujte pleťové masky. Ať už krémové, gelové, nebo sheet. Vychlazená maska zklidní pokožku tím, že jí sníží teplotu a dodá okamžitý pocit úlevy po horkém dni. Když k tomu přidáte masku, která má ochlazení a osvěžení přímo v popisu práce, efekt bude o to lepší.