Péče

Tajemství rozzářeného a pevného těla? Olej na opalování

Výživa, ochrana, prevence, okamžitý efekt i nejlepší investice do budoucnosti pokožky celého těla. To vše v jednom kroku díky opalovacímu oleji s SPF 50. Který je ten nejlepší? Podívali jsme se na desítky produktů a zde je top šest olejů na tělo s nejvyšší UV ochranou na trhu a nejlepší texturou.
Foto: Instagram @bellahadid
Bella Hadid

Skvělá alternativa k opalovacím krémům: Lehká, voňavá a maximálně účinná

Když si chcete doplnit hladinu vitaminu D (a spolu s ním mít i lepší náladu a energii) a užít si sluníčko kdekoliv a kdykoliv, a přitom se vyhnout všem negativním účinkům opalování, není nic jednoduššího než nejdříve použít kvalitní UV ochranu doplněnou o další aktivní ingredience. A to vše v textuře, která zároveň pečuje o pleť.
Užívat si sluníčka v naprostém bezpečí znamená používat denně UV ochranu v dostatečném množství a nevycházet bez ní ven. Jakoukoliv odhalenou část pokožky si musíte chránit, což ale neznamená, že se nutně musíte napatlat hutnými, mastnými produkty, které po sobě zanechávají skvrny na oblečení a nepříjemný pocit. Každý rok přináší spoustu zajímavých inovací na poli opalovacích přípravků, jejichž cílem není nic jiného než docílit lepší a efektivnější ochrany tím, že vylepšené, příjemné textury budete používat pravidelně a v dostatečném množství. Jedna z letošních inovací se týká oleje na opalování s SPF 50 a výš.

Olej na opalování: Multifunkční must-have na tělo

Opalovací oleje ušly obrovský kus cesty. Pokud patříte mezi starší mileniály a předchozí generace, dost určitě si vzpomenete na populární Nubian, který v 90. a nultých letech patřil neodmyslitelně ke každé dovolené. Měl faktor 2, později i SPF 6 a jediné, co jste od něj mohli čekat, bylo mastné oblečení a pokožka, ze které nešel ani po dlouhé sprše smýt písek ani sůl. O podivné vůni a nepříjemných tmavých skvrnách na oblečení nemluvě.
Pod vlivem intenzivního lékařského výzkumu, vědeckých objevů a dlouhodobých dat se přípravky s ochranou proti UV záření začaly proměňovat, vylepšovat, zefektivňovat. Platí to i o olejích, které na rozdíl od krémů a mlék okamžitě vyřeší problém s velmi suchou pokožkou a dodají celému tělo krásný lesk a jas, ty nejlepší pak bez pocitu mastnoty. 

Hedvábné textury pro chráněnou a rozzářenou pokožku

Ze současné generace olejů na opalování se naopak stává synonymum letní dovolené, kterého se nebudete chtít vzdát. Tzv. suché oleje po sobě nezanechávají mastný film, chovají se jako běžný hydratační krém, ovšem jsou výživnější a také výrazněji rozjasňují pokožku. Voděodolné opalovací oleje zanechávají pokožku sametově hladkou a hebkou a klidně je použijte i na vlasy, nehledě na fakt, že se hodí pro celou rodinu a nikdo nebude reptat, že má na sobě nepříjemný bílý film. Večer nebudete řešit, že máte pokožku vysušenou a drsnou jako saharský písek. Nezapomínejte na známý fakt, že oleje uzamykají hydrataci v kůži. 
Zde je náš výběr nejlepších opalovacích olejů.

Nejlepší oleje na opalování, které zanechávají pleť jemnou, zářivou a mladou