Trendy

26 způsobů, jak nosit v létě mikádo

Zatím bezkonkurenčně nejoblíbenější účes tohoto roku kraluje i létu a přináší spoustu možností, jak si vlasy česat. Variabilní mikádo totiž umožňuje experimentovat a zkoušet nové styly, díky kterým se do bobu zamilujete ještě víc.
Foto: HANA KNÍŽOVÁ FOR VOGUE CS

Mikádo: Trendy sestřih, který můžete nosit na mnoho způsobů

Fascinace mikádem (nebo bobem, pážecím střihem, případně carré — podle toho, jako mu chcete říkat) pokračuje a nepolevuje. Mikádu již ze známých tváří neodolala Gigi Hadid, Hailey Bieber, Elle Fanning. Nosí ho i Sydney Sweeney, Florence Pugh, Carey Mulligan, Zendaya, Selena Gomez nebo Penélope Cruz a zástupy vyznavaček tohoto šik účesu se stále rozšiřují. Není divu. Kratší vlasy nejenže vypadají skvěle, vmžiku osvěží celkový vzhled, jednoduše se stylují, ale hlavně stavu vlasů neuvěřitelně prospějí. S roztřepenými konečky se tak můžete rovnou rozloučit!
Mikádo s ofinou či bez, sestříhané, francouzské, italské, western bob, polodlouhé, kudrnaté i vyžehlené do hladka. Způsobů, jak nosit bob v létě 2024, se nabízí celá řada. Určitě si tak najdete účes jako stvořený pro své potřeby — účes, který bude snadno udržitelný pro jemné vlasy, rovné, anebo ty s výraznou texturou. Podmínkou je ale vždy dodržet pár pravidel. Když pěšinka, tak uprostřed. Čerstvě umyté vlasy si vždycky vysušte fénem, u hladkých looků si nezapomeňte vzít k ruce kartáč, u vlnitých zase vsaďte na difusér. Nikdy nezapomínejte na termoochranu. Největší výhoda mikáda? Když vlasy nemůžete zkrotit, vždycky vás může zachránit dávka gelu nebo čelenka, přičemž můžete v pohodě předstírat, že přesně tak jste to chtěli. 
Inspirujte se přehlídkami, na kterých se mikádo objevilo v různých variací. Následujících šest letních trendů během prázdnin ale určitě vyzkoušejte.

S vytočenými konečky

Vyžehlené s pěšinkou uprostřed

Wet look

Vyfoukané do objemu

Vlnité mikádo

Stažené čelenkou z čela