Celebrity

Brat éra začíná: 3 hot looky podle Charli XCX

Hudebnice Charli XCX je na našem stylovém radaru už nějaký ten pátek. Umělkyně oscilující mezi klubovou scénou a mainstreamem aktuálně vydala nové album Brat, které server Pitchfork označil za jednu z popových desek roku.
Foto: Gotham/GC Images
Charli XCX
Foto: Christian Vierig/Getty Images
Charli XCX
Foto: Neil Mockford/GC Images
Charli XCX
Charli XCX je novodobou it girl, o tom nemůže být pochyb. Dokonce těm nejvíc hot it girls věnovala videoklip k pilotnímu singlu nové desky 360, kde nechybí v textu ani v obraze královna moderních it girls Julia Fox nebo Chloë Sevigny. Ostatně právě tohle téma je leitmotivem, který se v tvorbě Charli XCX vrací a zajímavě jej reflektuje také kritika: Co všechno dělá it girl tím, že se stane it girl? A jaká je pozice Charli XCX v současném hudebním světě? Miláček klubového a queer undergroundu, kterému se nedaří stát se popovou divou, je tu právě teď s novou deskou Brat a celou girly ikonografií nultých a desátých let. Tu dokázala Charli XCX proměnit v chytlavé songy a svébytný vizuální vesmír, jehož vrcholný módní moment nastal na Bimbo summitu v roce 2006. Proč ještě není Charli globální superstar? Nebojte se, dočkáme se! Ovšem ono je to vlastně nakonec tak trochu jedno. Má totiž něco, co si nekoupíte: cool faktor. A když nic jiného, můžeme od téhle princezny afterparties aspoň opisovat. Její outfity jsou totiž rozhodně to ono a jedno velké ano. Vítejte v éře Brat.

Cool Girl Casual

Šedivé vyšisované džíny volného střihu, biker jacket ve zkrácené verzi, utilitární černá kabelka na nezbytosti a kovbojské boty, ať je venku jakkoli. Tohle je ultimátní it girl styling. 
Foto: Neil Mockford/GC Images
Charli XCX

Promyšlený supersize

Look postavený na opravdu oversized kabátu a velké klasické kabelce Andiamo od Bottega Veneta je sázka na jistotu pro všechny, kdo mají rádi klasiku v excentrickém pojetí. Jako správná fashion ikona i Charli XCX ví, že letos hlásí návrat rah-rah sukýnky, a i v létě je kombinuje s kozačkami. Ta holka se nebojí ničeho!  
Foto: Gotham/GC Images
Charli XCX

Cannes glam hard

Chystáte se do Varů a nevíte, jak pojmout svůj red carpet look? Zkuste to okázale neokázale, přesně jako Charli XCX, novodobá princezna Koloběžka. Základem jsou rozhodně třpytivé večerní šaty v jednoduchém střihu – dlouhý rukáv je nezbytný, aspoň nemusíte v pozdních hodinách shánět nic přes ramena. Jednoduchá kabelka, špičaté kotníkové kozačky (jak vidíte, Charli bez kozaček nedá ani ránu) a především nejvíc cool sluneční brýle sezony. Ty se hodí hlavně na ranní návrat z večírků, což ostatně každá cool girl ví.   
Foto: Christian Vierig/Getty Images
Charli XCX