Odebírejte novinky Vogue

Obálka aktuálního čísla
Vogue CS do schránky. Poštovné zdarma.
Napište, co hledáte
Móda

Stefano Pilati se vrací na scénu, jeho kolekci bude prodávat Zara

Cindy Kerberová3. 9. 2024
Chyběl vám Stefano Pilati a jeho jedinečný styl? Pak se radujte, protože dneska oznámil spolupráci s řetězcem Zara. Na co a kdy se můžete těšit?
Stefano Pilati
Foto: Profimedia
Stefano Pilati

Zara x Stefano Pilati: Módní ikona se vrací s limitovanou kolekcí

Italský módní návrhář Stefano Pilati a španělský řetězec Zara dnes oznámili spolupráci. Bývalý kreativní ředitel Yves Saint Laurent v letech 2004 až 2012, který na této pozici vystřídal Toma Forda, po odchodu ze značek Ermenegildo Zegna a Agnona, se běžně velkých událostí neúčastní. O to překvapivější je nyní jeho spojení s fast fashion řetězcem.  
Pilati si udržuje pečlivě budované jméno a jeho styl miluje i mladá generace. Ačkoli Pilatovou doménou je pánské oblečení, v rámci spolupráce se Zarou designér navrhl také dámskou. Kapsulová řada tak nabídne 50 pánských a 30 dámských modelů, doplněných o desítky doplňků a bot.
Přesné datum uvedení kolekce sice zatím nevíme, ale bylo potvrzeno, že k tomu dojde začátkem října, přičemž kolekci doprovodí globální reklamní kampaň od Stevena Meisela. Samotné představení se má podle WWD uskutečnit v rámci pařížského fashion weeku. 
Stefano Pilati se ve světě módy proslavil osobitým gender-fluid stylem. Rodák z Milána začínal jako stážista ve značce Cerruti, Giorgio Armani si ho najal jako asistenta v pánském oddělení. Zde si ho všimla Miuccia Prada a nabídla mu pozici v návrhářském týmu v Miu Miu. V roce 2000 odešel do Paříže, aby po boku Toma Forda pracoval na dámských a pánských kolekcí. Po čtyřech letech návrhář povýšil na pozici kreativního ředitele. Za dobu jeho působení se na trhu objevila mimo jiné úspěšná kabelka Muse.
Při návratu do Itálie se věnoval pánským kolekcím Zegna a Agnona. Od roku 2017 funguje pod vlastní značkou Random Identities a pohybuje se mezi Milánem a Berlínem, kde žije se svým partnerem. Další zajímavost? Pharrell Williams pozval Pilatiho, aby jako jeden z modelů předvedl první pánskou kolekci pro Louis Vuitton