Odebírejte novinky Vogue

Obálka aktuálního čísla
Vogue CS do schránky. Poštovné zdarma.
Napište, co hledáte
Doplňky

Tyto boty se v roce 2025 stanou must-have doplňkem

Cindy Kerberová4. 10. 2024
Když to říká Dries, Chloé i Simone, tak víte, že to bude pravda. Boty s tímto detailem ovládnou jarní trendy roku 2025. 
Kolekce jaro - léto 2025, DRIES VAN NOTEN
Foto: Launchmetrics
Kolekce jaro - léto 2025, DRIES VAN NOTEN

Šněrovací boty nadiktovaly cool značky na přehlídkách jaro – léto 2025 

Zdá se, že velký návrat tenisek do středu pozornosti módního světa se ani v sezoně jaro – léto 2025 neuskuteční. Místo toho se v Paříži zrodila nová hvězda botníku. Nový, neokoukaný trend, kterému bude velmi lehké podlehnout. Boty se šněrováním silně připomínajícím stahování na tradičním korzetu mají svůdnou energii tajemných budoárů a výrazně zkrášlují nárt, jak jsme mohli vidět na přehlídkách Dries Van Noten, Simone Rocha a Chloé
Na seznamu trendy bot, která se objevily na přehlídkových molech v New Yorku, Londýně, Miláně a Paříži, se na předních příčkách nadále udržely balerínky, Mary-Janes a nízké podpatky. Viděli jsme spoustu průhledných bot, ať už plastových, nebo látkových. Vedle těchto základních modelů se právě prosadily také nepřehlédnutelné modely s výrazným šněrováním. Korzetové boty vnesly do jinak velmi poklidných, řekněme až téměř nudných vod trochu vzrušení.
Se vzhledem založeném na dlouhých tkaničkách a spoustě oček nejvíce pracovala nová kreativní ředitelka domu Chloé Chemena Kamali. Ukázala modely s hlubokým „výstřihem" v odstínech bílé, černé a tělové, kterými doplnila kalhoty typu bloomers. První přehlídka Dries Van Noten bez jejího zakladatele přinesla korzetované sandále s volnou patou mimo jiné s hadím vzorem, zatímco Simone Rocha ošněrovala třpytivé balerínky v černé a zářivě červené. 
Zatímco u Driese tyto boty s prodlouženými špičkami evokují spíše klasické brusle, Simone a Chemena dali botám opravdu svádivý vibe odkazující ke spodnímu prádlu, které i stydlivější povahy mohou konečně dát na odiv. 
Kolekce jaro - léto 2025, CHLOÉ
1 / 17
Kolekce jaro - léto 2025, CHLOÉ
Foto: Launchmetrics